Ekonomik kriz ve globalleşen dünyada her geçen gün bir çok iş kolu Çin Malları"nın etkisi altında kalırken, Aydın"da kıraathane işletmeciliği ne ekonomik krizden ne de işsizlikten etkilendi. Son yıllarda birçok işyeri kapanırken, artan nüfusla birlikte en gözde mesleklerden biri kıraathane işletmeciliği oldu.
Türkiye"de nüfus ortalamasına göre en fazla emeklinin yaşadığı illerin başında gelen Aydın"da artan işsizlikle birlikte hem gençler hem yaşlılar kıraathanelere akın ediyor. İl merkezinde daha önce bayanlara yönelik açılan kıraathaneler kapanırken, erkeklere hizmet veren kıraathanelerin sayısı her geçen gün artıyor.
İşlerin iyi olduğunu ancak, kıraathane işletmesinin kolay iş olmadığını belirten Aydınlı Kıraathane işletmecilerinden Aydın Küçükkılıç, işsizliğin kendi işlerini yoğunlaştırdığını ancak, para olmayınca hiçbir işin tadı olmadığını söyledi. Çayı veresiye içtiği için işsiz müşterilerin kıraathane işletmecilerini de sıkıntıya soktuğunu belirten Küçükkılıç, “Kıraathane işletmeciliği havaya göre değişir. Aydın"da da havalar her zaman güzel olur. Güzel havada herkes dışarı çıkıyor, buna emekli ve işsizler de eklenince kıraathane işletmeciliği gözde meslekler arasında yer alıyor” dedi.