Yapılan asker uğurlama töreninde davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, yakınlarını askere göndermenin gururunu yaşadılar. Binlerce asker yakınının katıldığı uğurlama töreninde askerler omuzlarda gezdirilirken, “En Büyük Asker Bizim Asker”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” ve “Her Türk Asker Doğar” şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdiler. Yaşanan sevinç, otobüslerin hareket saati yaklaşırken hüzne dönüştü. Evlatlarının vatan borcunu ödemek için asker ocağına gitmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten asker aileleri, evlatlarını askere göndermekten dolayı hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getirdiler. Vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten askerler, "Bu vatan bizim. Bu vatan için askere gidiyoruz. Bu vatana olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Gerekirse bu vatan için şehit olmaya hazırız. Bu bayrak için gerekirse kanımızın her damlasını akıtırız" dediler.
Asker uğurlama törenlerinde askere gidenlerden Mete Erdinç(20) ve Abdullah Abağa(23) ülkücü arkadaşları ve Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Kaya tarafından uğurlandı.
Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama törenlerinde askerler omuzlara alınarak, otobüslere bindirildiler. Evlatlarına son bir kez daha sarılmak için otobüslere akın eden asker anneleri ve yakınları, terminalde trafiğin sıkışmasına sebep olurken, bazı gençler otobüsün önünü keserek İstiklal Marşı okudu. -iha