Vaatlerini "2009 Yılı Acil Eylem Planı" adı altında açıklayan Hüseyin Aksu, kimseyi üzmeyeceğini, hatta kaçak inşaatlara bile yıkmayacağını, usulüne uygun olarak bu inşaatlara ruhsat vereceğini söyledi. Daha önceki dönemlerde sert bir politika izleyen Aksu, 2004 yerel seçimlerinde de en çık pazaryerlerini kapama kararı nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti.
MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantı ile Aydın Merkez Hukukçular Sitesi"ndeki Vakıf A.Ş."nin bulunduğu binadaki seçim bürosunun üst katında basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Aksu 13 ana madde altında topladığı Acil Eylem Planı"nı açıkladı. İlginç maddelerin de bulunduğu Acil Eylem Planı"nda Aksu, fakirlerin 10 tona kadar suyu bedava kullanacağını da vaat etti.
Bu planı Aydın Halkı"nın ekonomik krizi aşması amacıyla uyguladığını ifade eden Hüseyin Aksu “2009 yılında belediyenin başlatacağı büyük yatırımlar nedeni ile yaklaşık olarak 1000 kişinin işe yerleştirilmesi sağlanacaktır. 2 Bin üniversite öğrencisine burs verilecektir. 5 bin İlköğretim ve lise öğrencisine öğreti yardımı yapılacaktır. Su parası 10 tona kadar bedava olacaktır. Belediyeye olan tüm su, vergi ne varsa borçların uzun vadeli taksitlendirilmesi sağlanacaktır. Aşevleri yeniden açılacak ve 6 adet aşevinde günde 2 öğün bin 500 kişiye sıcak yemek verilecektir. Aynı zamanda bu 6 adet sağlık merkezinde halk ücretsiz muayene, ilaç ve tedavi hizmetleri verilecektir. Yine bu merkezlerde halkımıza yakacak ve giyisi yardımı yapılacaktır. Aşevine gelmeyecek kişilere evlerinde gıda yardımı yapılacaktır. Fakir öğrencilere ücretsiz minibüs bileti verilecektir. Ramazanpaşa esnafından işgaliye alınmayacak. Pazaryerlerindeki işgaliye azaltılacak, üretici köylüden işgaliye alınmayacak. Ruhsatsız evlere proje ve ruhsat desteği sağlanacak” ifadelerine yer verdi.