Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terörle mücadelede mevcut yapılanların dışında yeni bir paket çıkarılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Başbakan Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştiren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Çiçek, "terörle mücadele çerçevesinde paket hazırlığı olup olmadığı" yolundaki soruya şu cevabı verdi: "Herhangi bir şey söz konusu olduğu zaman 'bununla ilgili paket ne?' deniliyor. 2002'den beri yaptığımız çalışmaların önemli bir kısmı terörle bağlantılı. 'Teröristi dağdan indirmek' lafları geçmeksizin, genel hizmet anlayışı içinde bunları yapıyoruz. Ayırıcı, somut hale getirerek yasa çıkarmak anlayışı terör örgütünün propagandasını yaptırır. Bizim teröristi dağdan indirmek adına özel paket açıklamamızı kimse beklemesin. Bu doğru bir şey değildir. Aksi halde terör örgütü 'ben olmasaydım, bu düzenlemeler yapılmayacaktı' der."

KAPSAMLI DÜZENLEME MEVCUT

Çiçek, TCK'nın "etkin pişmanlığı" içeren 221. Maddesi'ne benzer bugüne kadar 8 değişik yasa çıkarıldığını da belirterek, "İkide bir özel yasa çıkarmak suretiyle Türkiye'de gerginliğe meydan vermemek, toplum barışını zedelememek gerekir. Örgütlü suçların tümü, ister terör örgütü ister mafya tipi örgütlenmeler için devletin daha etkili bir mücadele yapabilmesi ve yol yakınken herkesin dönebilmesi bakımından kapsamlı bir düzenleme getirmiştir" dedi. Örgütün yönetim kadrosunun kendilerini kurtaracak bir çözüm olmadığında üyelerini baskı altına aldığını belirten Çiçek, " Dolayısıyla bu yasadan istifade imkanlarını ortadan kalkmaktadır” şeklinde konuştu.

221'İ ÖRGÜT BİLMİYOR

Çiçek, örgüt üyelerinin ailelerine seslenerek, şu çağrıda bulundu: “Çocukları dağa çıkmış olanlar, örgüt mensubu, bunların aileleri, bu çocuklarıyla yakından ilgilenmeli. TCK 221. madde yeterince imkan sağlıyor. Bu imkanın yeterince kullanılamamasının nedeni örgütün tepe noktasında görev alan ve milletin çocuklarını terörist haline getirip kendi devletine, milletine, bayrağına karşı suç işlemeye teşvik eden, kendilerinin paçasını kurtaran bir düzenleme olmadığı zaman tutup diğer örgüt üyelerini, dağa çıkmış olanlarını bunların bir kısmı tuzu kuru, AB üyesi ülkelerde oturuyorlar. Güzel villalarda yaşıyorlar. Asgari ücretle de berikiler burada eylem koyuyorlar. Dolayısıyla olan bunlara oluyor. Akıllarını başlarına almaları gerekiyor. Bu yol, yol değildir.


AB konusunda haksızlık yapılıyor

Cemil Çiçek, AB sürecinde duraklama olduğuna ilişkin eleştirilere de şu karşılığı verdi: "Uyum paketleri yok artık. Bu paketler olmayınca herkes zannediyor ki artık bu hükümetin AB projesi bitti. Hiçbir şey yapmıyor. Önce kendisi söylüyor, sonra da Avrupalılar dahil herkesi inandırıyoruz. Türkiye bu düzenlemeleri yapıyor, ama kanun başlığında AB ya da paket lafı görmediği için sanki Türkiye müzakereler başladığı günden bu tarafa hiç bir şey yapmıyor. Bu Türkiye'ye haksızlıktır. Yapılan bunca çalışmayı göz ardı etmektir. Burada bir ön yargı yoksa bazıları bakımından, herkes için söyleyemem, bu yapılan bunca çalışmayı göz ardı etmektir.”

Yenişafak