Arınç burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Ak Parti'nin adayı kim. biliyorsunuz bana söyletmeyin. Çok değerli adayımız var, adaylarımız var. Kimin isminin yüzde 90'larada çıktığını cihan alem biliyor. Hatta geçen söylediler sağır sultan bile duymuş diyorlar. Şimdi çıkmış çatı aday arıyorlar.

Kapı kapı dolaşıyor Bahçeli çok da yoruluyor, hiç böyle yapmazdı. Demirel'e gitmiş. Sayın Demirel de ona birkaç tane isim vermiş bildiğimiz isimler. Oradan çıkıyor bizim cumhurbaşkanımıza gidiyor. Canımız, kardeşimiz sevgilimiz sayın cumhurbaşkanımıza nasıl yapalım bu işi kimi aday yapalım diye soruyor.

Bursa'da söyledim böyle dolaşmaya devam ederseniz biz seçimi yaparız farkında olmadan siz kalırsınız. Şimdi Kılıçdaroğlu da dolaşmaya başladı. Aman yarabbi öyle isimler dolaşıyor ki. Bu isimlerden biri aday olursa 10 tane oy bile alamaz. Halkta karşılığı yok bu isimlerin.
En kolayı, bırakın AK Parti adayını ilan etsin siz de tıpış tıpış gidip oyunuzu verin. En iyisi bizde.

Gönlümüzdeki adayın kim olduğunu biliyoruz. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız. Ama turpun büyüğü 2015'te. Onu da kazanacağız. Kimse Gezi'den bir şey beklemesin. Kimse 17 Aralık'tan bir şey çıkar mı diye ellerini ovuşturmasın.