2008-2009 sezonu başında 4.2 milyon Euro bonservis ücreti ödenerek İtalya'nın Udinese takımından transfer edilen Zapotocny'nin, geride kalan sezonda gösterdiği performansla istenileni veremediği söylenmiş ve yeni sezon öncesi siyah beyazlı takımdan ayrılması gündeme gelmişti.

Ligin sona ermesinin ardından Gaziantepspor'a kiralık olarak gitmesi veya başka bir takıma transfer olması konuşulan Çek futbolcu, kendisine bugüne kadar böyle bir teklifin gelmediğini ve önümüzdeki sezonda Beşiktaş'ta oynayacağını söyledi. Bu sabah yapılan anteranmanın ardından DHA'ya açıklamarda bulunan Çek futbolcu Beşiktaş'a geldiği ilk yılda yaşadığı şampiyonluk sonrası, Şampiyonlar Ligi'nde de en iyi şeklide oynamak istediğini söylerken, Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünmediğini belirtti.

Zapatocny ligin bitmesinin ardından kendisi ile ilgili çıkan haberlerin farkında olduğunu da belirterek, "Beşiktaş'tan ayrılmam gerektiği ile ilgili ne ne yöneticilerimiz ne de teknik direktörümüz Mustafa Denizli bana bir şey söylemedi. Beşiktaş'ın yabancı bir defans oyuncusu aradığını da biliyorum. Ferrari veya Christoph Metzelder gibi isimlerle Beşiktaş'ın görüşme halinde olduğunu gazetelerden okudum ama Beşiktaş'tan ayrılmamam gerektiğine dari kimse benimle konuşmadı. Ben Beşiktaş'ta mutluyum ve gelecek sezonda Beşiktaş'ta forma giymek istiyorum" dedi.