Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, biri şampiyonluk yarışında olan diğeri de konumu itibarıyla alt sıralardaki rakiplerinden kopmak isteyen iki takımın mücadelesinin güzel olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Sağlam, haftalık basın toplantısını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Şubesi'nde gerçekleştirdi. Ülkenin yarınları olan çocuklarla ilgili çalışma yapan TEGV'e tüm duyarlı vatandaşların destek vermesi gerektiğini belirten Sağlam, vakfın Bursa Şubesi'nin şartlarının uygun olmadığını kaydetti.

Trabzonspor ile hafta sonu zorlu bir maç oynayacaklarını dile getiren Sağlam, hedeflerinin Bursa'ya puan veya puanlarla dönmek olacağını belirtti.

Sağlam, Trabzonspor'a karşı geçen sezonun lig şampiyonu ve fair-play ligi şampiyonu olarak mücadele edeceklerini dile getirerek, “Biri şampiyonluk yarışında olan diğeri de konumu itibarıyla altındaki rakiplerden kopmak isteyen iki takımın mücadelesinin güzel olacağını tahmin ediyorum. Trabzonspor ile her türlü sonucun normal karşılanacağı bir maç olacak. Biz de kazansak, maç berabere de bitse Trabzonspor da kazansa normal karşılanır” diye konuştu.

“Herkes 3 sonuca da hazırlıklı olmalı” diyen Sağlam, lider Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin şu an ligde ilk iki sırayı paylaştığını, iki takımın da özellikle son haftalardaki performanslarıyla bulundukları yeri hak ettiğini bildirdi.
Maçın güzel bir atmosferde oynanmasını dilediğini vurgulayan Sağlam, “Umarım maç fair-play kuralları çerçevesinde geçer ve 90 dakika sonunda kaybeden, kazananı tebrik eder. Kazanan, sevincini kaybedeni rencide etmeyecek şekilde yaşar” dedi.

Sağlam, bir gazetecinin Bursaspor'un son 5 maçtır kazanamadığını anımsatması üzerine, şunları söyledi:

“Evet böyle bir sıkıntımız var. Ancak baktığınızda son 5 maçta bir tek Ankaragücü maçında kötü oynadık. Son Antalyaspor maçında 2 kez öne geçmemize rağmen bireysel hataların rol oynadığı bir yenilgi aldık. Bir de lehimize verilmeyen penaltı pozisyonu var. Ancak yine de son 5 maçlık olumsuz performansta çeşitli etkenler var.”

“BASINDA YER ALAN İSİMLER DOĞRU DEĞİL”

Bir gazetecinin, “Hafta sonu yurt dışında futbolcu izlediniz. Basında da bazı isimler yer aldı. Bu konuda bilgi verir misiniz?” sorusuna Sağlam, “Basında yer alan isimler doğru değil” karşılığını verdi.

Sağlam, gelecek sezonla ilgili transfer çalışmalarını bu sezonun başından beri yürüttüklerini, yardımcılarının her hafta bazı oyuncuları maçlarda izlediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Basında bazı isimler yer aldı ama hiçbiri bizim ilgilendiğimiz isimler değil. Sanıyorum bu isimleri medyadaki arkadaşlarımız kendi futbol düşünceleri doğrultusunda uygun görmüşler. Transfer çalışmalarımız sezon başından beri sürüyor.”

“KİMSE BENİM BABAMIN OĞLU DEĞİL”

Sercan'ın son haftalarda sürekli yedek soyundurulduğunun anımsatılması üzerine, tüm futbolculara eşit mesafede olduğunu belirten Sağlam, “Kimse benim babamın oğlu değil” değerlendirmesinde bulundu.

Ertuğrul Sağlam, Bursa şehrinin Bursaspor'dan başarı beklediğini, ekip olarak bu beklentilere karşılık vermeye çabaladıklarını ifade ederek “Biz kadro seçiminde, oyuncu değişikliklerinde tercihler yapıyoruz. Zaman zaman bu tercihlerimiz hatalı olabiliyor. Ama kimseyi ayırmamız gibi bir şey söz konusu değil. Sercan oynayabilmek için aynı mevkide yer alan arkadaşlarından daha iyi bir performans göstermeli” dedi.

“KİMSENİN KİMSEYE BORCU YOK”

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın bir gazeteye, “Fenerbahçe ile berabere kalarak Trabzonspor'a borcumuzu ödedik” yönünde açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine Sağlam, “Kimsenin kimseye borcu yok” dedi.

Sağlam, olaylara ve maçlara farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Ortada bir ekip, teknik heyet, futbolcular, yönetim ve camia var. Tüm takımlar maçlarda şerefleri ve camiaları için mücadele ederler. Fenerbahçe maçında Trabzonspor için değil kendimiz için oynadık. Trabzonspor geçen sezon Bursaspor şampiyon olsun diye mi Fenerbahçe ile berabere kaldı? Herkes kendi onuru için mücadele eder.”

Sercan, Volkan ve Ozan İpek ile devam eden görüşmelere ilişkin olarak ise Sağlam, 3 oyuncunun da sözleşme yenilemesinin hem kendileri açısından hem kulüp açısından önemli olduğunu belirtti.

Toplantının ardından TEGV'li öğrenciler, Sağlam'a, kendi emekleri olan futbol sahası şeklinde bir tablo, Sağlam da TEGV heyetine, Bursaspor forması hediye etti.

A.A.