Başbakan Tayyip Erdoğan"ın domuz gribi aşısına ilişkin “Yaptırmayacağım” sözleri vatandaşları da olumsuz yönde etkiledi. VATAN"ın görüş aldığı vatandaşların büyük çoğunluğu “Başbakan olmadıysa bir bildiği vardır” görüşünde

Fatma Dümen (Ev Hanımı - 37) “Başbakan da yaptırmam diyor”

“Okullarda verilen formda kanama, beyin ve sinir uçları iltihaplanması hatta felç gibi yan etkiler gösterilince çok ürktüm . Kesinlikle aşı yaptırmayacağım.”

Altın Çelebi (Kuaför- 26): “Aşıya güvenilmiyor”

“Sağlık Bakanı bile çocuklarının bu hastalığı atlattıklarını ve aşı yaptırmadığını söylüyor. Başbakan da kendisi ve ailesi için aşı yaptırmayacağını açıkladı. Ben de yaptırmayacağım.”

Dr. Arslan Yüzgün (gezi yazarı - 58): “Baştan sona yanlış”

“Başbakan"ın sözleri aynen 3 çocuk yapın demesi kadar baştan sona yanlış. Bakanlık ve DSÖ aşı yaptırın diyor ancak Başbakan çıkıp ben yaptırmam diyor.”

Zeynep Temur (Ev Hanımı - 31) : “Kafamız karışık”

“Aşının içinde neler olduğunu bilmiyoruz, kafamız karışık ve çok korkuyoruz. Bu durumda asla aşı olmayacağız.”

Ayşe Kocaoğlu (29- Ev Hanımı) - "Başbakan yaptırmadıkça olmaz"

“Başbakan bile yaptırmadıkça ben neden yaptırayım? Yüzde 98 felç kalma olasılığı olan bir aşı için kendi ve çocuğumun canını riske atamam.”

Fadime Gülhan (37- Ev Hanımı) - “Fikrim değişmez”

“Çocuğuma mevsimsel grip aşısı yaptırdım ancak asla domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünmüyorum. Başbakan aşı olsa da bu fikrim değişmez.”

Hasibe İlayda (28- Ev Hanımı) - “Adjuvan"lı aşı yaptırmam”

“Domuz gribi aşısının resmi olarak kesin yan etkilerinin ne sıklıkta çıktığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Başbakan aşı olmuyor. Civalı aşı olmam.”

Sevda Ay (28- Ev Hanımı) - “Kaç kişi aşı yüzünden ölüyor?”

“Ben domuz gribinden ölenlerin ne kadarının aşı yüzünden öldüğünü öğrenmek istiyorum. Biz çocuğumuzu sokakta bulmadık.”

Sebahattin Karakaş (31-Güvenlikçi) “Başbakanın bir bildiği vardır”

“Beni en çok korkutan yan etki civanın 10 yıl sonra yaratacağı söylenen korkunç hasarlara ilişkin. Başbakan yaptırmıyorsa bir bildiği vardır.”

Sevgi Eser (35 - Ev Hanımı) “Herkes şüphelenir”

“Bence bir aşının ölümcül olduğu söylenen yan etkileri hakkında bütün dünyada bu kadar çok tartışma oluyorsa ve Başbakan bile o aşıyı yaptırmıyorsa herhalde herkes şüphelenir.”

Yan etkilerine kuşkulu bakıyorlar

Okullarda ve Sağlık Ocakları"nda aşı olmaktan vazgeçenlerin sayısı çoğunlukta. doldurulan bilgi formlarının çoğunda, “Güvenmiyorum” yazıyor./vatan