Büyük şok yaşayan aile, yanlışın düzeltilmesini istediğinde nüfus memurlarından "Mahkeme kararı getirin" yanıtını aldı.
4 çocuk annesi Sibel Güneş, "Yapılan hata yüzünden kimlik çıkarılması gecikirse oğlum sınava girmeyecek. Bir memurun hatası yüzünden oğlum bir yılını kaybedecek. Çocuk sınava girmesin mi?" diye isyan etti.

Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

Gaziantep'te Seviye Belirleme Sınavı'na girmek için yeni nüfus cüzdanı çıkartılmak istenen Ali Kemal Güneş'in (11) nüfus kütüğüne kadın olarak işlendiği ortaya çıktı.

Araban ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Ali Kemal Güneş'in bu yıl Seviye Belirleme Sınavı'na katılabilmesı için nüfus cüzdanının fotoğraflı olarak yenilenmesi için annesi Sibel Güneş, oğluyla birlikte Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Evrakları inceleyen memurlar, Ali Kemal'in cinsiyetinin kütükte 'kadın' olarak kayıtlı olduğunu belirterek, cinsiyet değişimi için mahkeme kararı getirmesini istedi. Aldığı haberle şaşkına dönen anne Sibel Güneş, Emine Ulusoy İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan oğlunun nüfus kütüğünde cinsiyetinin yanlışlıkla kadın olarak kaydedildiğini belirterek, "Oğlumun ilk nüfus cüzdanını 11 yıl önce Araban'da çıkardık ve erkek yazıyor. Şimdi sınava girecek. Bu nedenle fotoğraflı kimlik istediler, ancak 'oğlun kız' dediler. Şimdi kimlik vermiyorlar. Mahkeme ve hastane raporu lazımmış" dedi.

SINAVA GİREMEYECEK
Derslerinde başarılı olan oğlu Ali Kemal'in 4 çocuğunun üçüncüsü olduğunu söyleyen anne Sibel Güneş, "Yapılan hata yüzünden kimlik çıkarılması gecikirse oğlum haziranın ilk haftası yapılacak sınava girmeyecek. Bir memurun hatası yüzünden oğlum bir yılını kaybedecek. Çocuk sınava girmesin mi?" diye isyan etti.

Bu arada yapılan hata nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini söyleyen Ali Kemal Güneş ise, sorunun çözülmesini istedi. Güneş, "Derslerimin yanı sıra sınava da çok iyi hazırlandım. Sınava mutlaka girmek istiyorum. Bir an önce bu soruna bir çözüm bulunsun" dedi.