PKK, asker kaçırdı

Olay, Muş - Kulp - Şenyayla bölgesi üçgeninde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yol kesen bir grup terörist, geçen araçları durdurdu ve vatandaşlara terör örgütü lehine, AK Parti aleyhine propaganda yaptı. Teröristler, durdurdukları araçlardan indirdikleri bir asker ile bir kaymakam adayını kaçırdılar.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Muş-Kulp-Şenyayla bölgesi üçgeninde PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kaymakam adayı ile askerin kimlikleri açıklandı.
Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Muş Valisi Ali Çınar, kaçırılan kaymakam adayının Ankara nüfusuna kayıtlı Kenan Erenoğlu olduğu ve Muş Valiliği'nden kaymakam adayı olarak staj gördüğü ifade etti. Kaçırılan askerin ise Muş Bulanık İlçesi Gümüşpınar Köyü nüfusuna kayıtlı Aykut Çelik olduğunu söyleyen Vali Çınar, Çelik'in 7 aylık asker olduğu ve Mardin'de vatani görevini yaptığını anlattı.

Yol kesen teröristler, geçen araçları durdurmuş, vatandaşlara terör örgütü lehine, AK Parti aleyhine propaganda yaptırdıktan sonra durdurdukları araçlardan indirdikleri bir asker ile kaymakam adayını kaçırmıştı.