Aydın CHP'de istifalar bugün verildi.

CHP'de İl Başkanı Tunç Aytur, Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, Didim İlçe Başkanı Mehmet Bekar, Nazilli İlçe Başkanı Süleyman Bülbül ve Çine İlçe Başkanı Tahir Yaman istifalarını sundu.

Öte yandan Aydınpost Haber Merkezi'ne ulaşan bir bilgiye göre de CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüten Saadet Kavasgil'in de istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.

Kavasgil istifayı doğrularken, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını belirtti.

4 BAŞKAN ADAY ADAYLIKLARINI AÇIKLADI

 CHP Aydın İl ve İlçe teşkilatılarında 4 başkan görevlerinden istifa ederek, milletvekili aday adayı olduklarını açıkladılar.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Nazilli İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Bülbül, Didim İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Bekar, Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, CHP Aydın İl Teşkilatı binasına gelerek istifalarını verdiler. 4 başkan, Haziran 2011"de yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday olduklarını açıkladılar.
CHP Aydın İl Teşkilatı"nda düzenlenen basın toplantısında 4 aday da kendilerini tanıttı. CHP Didim Eski İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Bekar yaptığı açıklamada 10 yıldır ilçe başkanı olarak görevini sürdürdüğünü söyledi. Bekar, “Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyorum. Partimiz, Didim"de son 5 seçimde başarılı oldu. Bu konuda çalışmalarıyla bize destek olan Belediye Başkanımız Mümin Kamacı"ya teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerde gösterdiğimiz başarıyı genele yaymak istiyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi"nin neferleriyiz. Milletvekilliği adaylığı yolundaki tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ise yaptığı açıklamada, genel seçimler sürecinin kendileri açısından başladığını kaydetti. Aytur, “CHP"nin Parti Merkez Yürütme Kurulu kararıyla milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettik. CHP"ye gönül verenlere hayırlı olsun diyoruz. Bugüne kadar, partimizin hangi kademesinde nasıl çalıştıysak, bundan sonra da aynı şekilde çalışacağız. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.
Öte yandan,Tunç Aytur"un istifası ile boşalan CHP Aydın İl Teşkilatı Başkanlığı"na Yüksel Varlı"nın vekalet edeceği açıklandı.