1995-96 sezonunda Galatasaray ile Türkiye Kupası kazandıktan sonnra Sarı-Kırmızılı takımdan gönderilen Brad Friedel hiç problem yaratmadan kulupten ayrılmıştı.
 
Friedel hâlâ Tottenham forması giyerken aradan geçen 15 yılda 14 kaleci Sarı-Kırmızılı takımın file bekçiliğini yaptı. Taffarel ile UEFA Kupası’na kazanan kadro ile efsane olurken, bir diğer Güney Amerikalı Mondragon’da taraftarların sevgilisi olmayı başarmıştı.
 
DİĞERLERİ HAYAL KIRIKLIĞI
 
Bu iki kaleci dışında kalan isimler ise hayal kırıklığı serisinin birer halkası oldu. İşte Brad Friedel Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra görev yapan kaleciler: Hayrettin, Volkan, Mehmet Bölükbaşı, Pier Esser, Mehmet Duymazer, Taffarel, Mert, Aykut, Mondragon, Fırat, Morgan De Sanctis, Leo Franco, Zapata ve Muslera.
 
SON HALKA MUSLERA
 
Kaleci serisinin son halkası Muslera. Urguay Milli Takımı’nın başarılı file bekçisi Sarı-Kırmızılı forma ile ne var ki, iyi bir başlangıç yapamadı.
 
İstanbul Belediye ve Karabük maçlarında hataları ile puan kayıplarına etken olan Muslera, Ankaragücü maçında ise sıfır hata ile mükemmele yakın oynadı ve uyum devresini kolay atlatabileceğini göstermiş oldu. 
 
-POSTA-