Sarkozy için 'pinokyo' benzetmesi yapan Bağış, "Bazı Fransız siyasiler, bindikleri dalı kesiyor." dedi. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Sultanbeyli Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'İstanbul İçin Avrupa Birliği Süreci' konulu toplantıda konuşan Bakan Egemen Bağış, Fransa Ulusal Parlamentosu'nda kabul edilen tasarıyla ilgili sert sözler sarf etti.

Bağış, "Şurası çok açık; Fransa'daki bazı siyasiler bu tasarı ile bindikleri dalı kesmektedirler. Bu tasarının akılla, mantıkla, tarihle, bilgiyle, ilimle hiçbir alakası yoktur. Bu tasarı, Fransız İhtilali'nin temsil ettiği değerlere de aykırıdır. Fransız Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine de aykırıdır. Fransa'nın kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Birliği'nin (AB) müktesebatına da, kuruluş değerlerine de aykırıdır. Bu tasarının hizmet edeceği hiçbir kesim yoktur. " diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e 'pinokyo' benzetmesi yapan Bağış, "Eskiden bir Pinokyo masalı vardı. Yalan söyledikçe burnu uzardı. Şimdi Fransa'da da bazı gerçekleri çarpıtınca kimilerinin herhalde ayakkabı topukları uzuyor.