Başbakan Tayyip Erdoğan türban değişikliğinin yükseköğrenimle sınırlı olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Kim ne derse desin. İster şurdan, ister burdan. Bizi ilgilendirmez. Önemli bir adım atıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, türban mutabakatına yönelik eleştiri ve açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Erdoğan, partililere, "Bu partinin politikalarına uymayanlar; bağımsız milletvekilliği de var" diye seslenirken, dışarıdaki eleştirilere, "Kim ne derse desin bizi ilgilendirmez" tepkisini gösterdi.

VEKİLLERİNE UYARI

Erdoğan, "Net bir şekilde çerçevesini yükseköğrenim diye çizmemize rağmen farklı açıklamalarda bulunup, kafa bulandıranlar var. Bunlar partiye de zarar veriyor. İşi yürüten dört arkadaşımız var, onlar konuşsun. Bu partinin disiplin kuralları ve politikası var. Bu politikalara uymayanlara söylüyorum; bağımsız milletvekilliği de var" uyarısında bulundu.

Erdoğan, grubun basına açık bölümünde ise şu mesajları verdi:

Kim ne derse desin bizi ilgilendirmez. İster partimin içinden desin, ister şuradan desin, ister buradan. Önemli bir adım atıyoruz. Üniversite kapılarındaki kızlarımızın mağduriyetini gidermekten başka hiçbir şeyi amaçlamadığımızın bilinmesi lazım. Yapılan düzenlemeler yükseköğrenimle sınırlıdır. Biz, üniversitelerdeki bu huzursuzluğu, yine üniversitelerde ortadan kaldırarak normalleşmeyi sağlayalım diyoruz, birileri çıkıp yeni sorun alanları icat etmeye çalışıyor. Kimse buna gayret etmesin.

SABOTAJ PROVOKASYONU

Önümüzdeki süreçte huzur arayışı mahiyetindeki bu açılımımızı bilerek ya da bilmeyerek sabote edecek, huzursuzluk üretecek provokasyonlara tanık olabiliriz. Sokak aralarından alınan fotoğraflarla, kalkıp bu süreci provoke etmeye çalışanları da biliyoruz.