Milletvekili aday listelerinin açıklanmasından hemen sonra Farklı Ülkücük adlı bir grup tarafından yasak ilişki görüntüleri yayınlanan ve akabinde MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Adana milletvekili adaylığından istifa eden Recai Yıldırım ilk kez konuştu. “Benim ve diğer arkadaşlarımın başına gelen olay bir AK Parti operasyonudur. Son derece bilinçli ve her şey profesyonelce yapıldı.” savunması yapan Yıldırım, tedbir olarak kapı kilidini üç kez değiştirmesine rağmen gizli kamera kurulacağını hiç düşünmediğini de söyledi.
 
Saygı Öztürk'e konuşan Recai Yıldırım, “MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak özel yaşamıma daha dikkat etmem gerektiğini bu iş başıma geldikten sonra daha iyi anladım.” İtirafında da bulundu.
 
Yıldırım'ın sözleri şöyle:
 
Yatak odasına girildi
 
Partimizin baraj altına indirilmesinin planlanıp, programlandığını herkes biliyordu. Zamanı geldiğinde de operasyon için düğmeye basıldı. Başarılı oldular mı? Bana göre başarılı oldular. Belki, toplum duygusal davranıp seçimde, ilkesel bazda özel yaşama girildiği için tepki koymuş olsa da, bu tepki yeterli olmadı. Başlangıçta, kaset olayının 'ters teptiği' öne sürülmüş olsa da, bunun partimizin aleyhine sonuç verdiğini tahmin ediyorum. Kaset olayı partimize zarar verdi. Partimizin itibarsızlaştırılması- na neden olduğumuz için daha çok üzgünüz.
İleri demokrasiden bahseden iktidarda, yatak odalarına girilmesine, mahremleri izlendiğine de Türkiye tanık oldu. Türkiye giderek bir polis devletine dönüşüyor. Korku imparatorluğu her yerde gücünü gösteriyor.
 
MHP'siz TBMM istendi
 
Türkiye'nin önünde zorlu bir süreç var. AK Parti'nin Meclis'e getireceği önemli konular var. Bunlar arasında Anayasa değişikliği de yer alıyor. Federal yapı bunlar arasında. Üniter yapının bozulmak istenmesine en çok MHP'nin karşı çıkacağı biliniyor. O yüzden, MHP'siz bir TBMM istendi. Bunu da kasetlerle partimizin oy oranını baraj altına indirerek yapmak istediler. Böylece, AK Parti daha rahat çalışacak, istediği düzenlemeleri BDP ile birlikte kolayca yapacaktı. Benim ve diğer arkadaşlarımın başına gelen olay bir AK Parti operasyonudur. Son derece bilinçli ve her şey profesyonelce yapıldı.
 
Bizleri takip ettiren, yatak odalarımıza kamera yerleştirenlerin arkasında iktidar partisi yoksa, başka insanlar bizi ne diye takip etsin? Niçin AK Parti'liyi, BDP'liyi değil de MHP'liyi takip etsin? Bu yayını yapan site belli. Bunlara kimin para yatırdığı belli. Oradaki görüntüler üzerine ilk yayını yapan televizyonun yöneticisi ve arkasında kim olduğu da belli. Bunların hepsi rastlantı olamaz. Bireysel anlamda bunları ortaya çıkarma imkanımız yok. Hafiye gibi iz sürecek durumda da değiliz. Devletin, bunu araştırması lazım. Konut dokunulmazlığı Anayasal güvence altındadır.
 
Kapı kilidini üç kez değiştirdim
 
Her şey profesyonel bir ekip tarafından uygulamaya konuldu. Evlere profesyonel bir biçimde girildi. Kapıyı çilingirle açıyorlar. İz bırakmıyorlar. Benim bazı şüphelerim oldu. Evin kapısının kilidini tam üç defa değiştirdim. Hatta, anahtarı takan ustayı bile değiştirdim. İşte o zaman benim ayılmam lazımdı ama böyle bir şey yapılabileceği konusunda hiç ayılamadım. Sadece kapı kilidini değiştirdim. Eve birilerinin kamera yerleştireceği aklımdan bile geçmedi. İşte, en büyük hatalarımdan birisi bu konuda duyarsız kalmam oldu.
 
Şunu mertçe ifade edeyim: MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak özel yaşamıma daha dikkat etmem gerektiğini bu iş başıma geldikten sonra daha iyi anladım. Keşke böyle bir olay yaşanmadan bu konuda daha duyarlı olabilseydim. Ancak, şunu da belirtmeliyim, sonuçta biz de etten-kemikten insanız. Bizlerin de bazı yanlışları olabilir. Ancak, bunun siyasete malzeme yapılması, siyaseten kullanılması ayıptır. Yaptığımız işin hesabını da Allah'a veririz, ailemize veririz. Şunu gördük ki konuş-malarımızın bir kısmı telefon dinlemesi, bir kısmı ise ortam dinlemesidir. Bunlar değişik dönemlerde, farklı konuşmaları içeriyor. İşte, farklı yerlerde yaptığımız konuşmalar, sanki o anda yapılmış gibi montajlanmış ve tek konuşma haline getirilmiş. Orada söylemediğimiz sözler, sanki orada söylemişiz gibi yayınlandı. Bunların arasında 5-6 ay önce yapılmış konuşmalarla, 6 ay sonra yapılan konuşmalar montajla yeni yapılmış gibi yer aldı.
 
Tezgahlayanlar kalabalık
 
Partimizi seçimde baraj altında bırakmak için çaba gösterenler bu amaçlarına ulaşamadı. Ancak, partimize bu yönüyle zarar verdiğim için üzüntümü ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu tezgahın içinde olanlar öyle 3-5 kişi değil. Kalabalık bir ekibin çalışmasıyla bunlar elde edildi. Şu anda da belki yüzlerce kişiyi takip altında tutuyorlar. Bunlarla kimler tehdit edilecek ya da ne amaçla kullanılacak belli değil. Kapıları açacak, gizli kameraları yerleştirecek kadar profesyonel bir ekiple karşı karşıyayız. Bunların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.
 
İHA