Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 12 Ocak'ta Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim olan Dönmez'in Askeri Ceza Kanunu"nun 131. maddesini ihlal ettiği (görevi gereği kendisine tevdi edilen malzemeyi zimmetine geçirmek) belirtildi. Dönmez, Mamak askeri cezaevine gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak'tan bu yana aranan jandarma Jarbay Mustafa Dönmez'in önceki gün 10.30'ta Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim olduğunu, hakkında askeri savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulduğunu bildirdi. Açıklama, Ankara Zir köyündeki metruk evde bulunan askeri mühimmatın aranmasına, Dönmez'in tutuklandığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesinden yaklaşık 20 dakika sonra başlandığını ortaya koydu.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan 10. dalga kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan, ancak 7 Ocak'tan bu yana bulunamayan Dönmez ile ilgili bilgi notunda şu ifadelere yer verdi:

Derhal "soruşturun"

"7 Ocak 2009'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili Yarbay Mustafa Dönmez"in evlerinde yapılan adli aramalarda, silah ve mühimmat bulunması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 Ocak 2009'da şüpheli hakkında askeri yargı görev alanı kapsamında derhal soruşturma emri verilmiştir.

Kendisi teslim oldu

Şüpheli, 12 Ocak 2009'da 10.30"da Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim olmuş, müteakiben askeri savcılıkça sevk edildiği Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından Askeri Ceza Kanunu"nun 131. maddesi uyarınca 17.00"de tutuklanmıştır.

İstanbul'a bildirildi

Tutuklama işlemi, Genelkurmay Askeri Savcısı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 17.40"da bildirilmiş ve şüpheli, Kara Kuvvetleri 1. Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevi"ne (Mamak) gönderilmiştir. Şüpheli ve ele geçirilen malzemelerle ilgili adli soruşturma bütün boyutları ile devam etmektedir."

20 dakika sonra başlanmış
Dönmez, 10.30'da teslim olmasına rağmen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yakalandığının, tutuklanmasının ardından 17.40'ta bildirilmesi dikkati çekti.
Hakkında gözaltı kararının verildiği 7 Ocak'ta Sapanca'daki evinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilen Dönmez'in Ankara'daki lojmanında yapılan aramada da kroki bulunmuştu. Kroki doğrultusunda önce akşam Zir köyündeki metruk evde yapılan aramada çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ortaya çıkarılmıştı. Zir köyündeki kazının Genelkurmay'ın Dönmez'in tutuklandığını İstanbul'a bildirmesinden yaklaşık 20 dakika sonra başlatılması dikkati çekti.

MİLLİYET