Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasının öldürülmesi olayının tetikçilerinden Hizbullah militanı Kemal Kızar, önceki gün Almanya"da yakalandı. Türk Interpolü, Kızar"ın iadesi için gerekli işlemleri başlattı.

HİZBULLAH MİLİTANI

Alınan bilgiye göre, terör örgütü Hizbullah"ın militanı olan Kemal Kızar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan" a yönelik suikast suçundan tüm dünyada kırmızı bültenle aranıyordu. Saldırıdan sonra Kızar"ın sahte pasaportla önce İran" a, ardından da Almanya" ya geçtiğini belirleyen istihbarat birimleri, önceki gün Alman gizli servisine nokta adres vererek, operasyon yapılmasını istedi.

Alman polisi Kızar"ı önceki gün gözaltına aldı ve fotoğraf ile parmak izi kayıtlarını teyit amaçlı Interpol aracılığıyla Türkiye"ye gönderdi. Ankara" da yapılan incelemede Almanya" dan gelen parmak izi kayıtlarının Kızar" a ait olduğu anlaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızar"ın Türkiye" ye iade amaçlı olarak tutuklanmasını istedi. Kızar"ın iadesine ilişkin dosyanın Adalet Bakanlığı aracılığıyla Alman makamlarına iletileceği bildirildi.

Almanya"dan iadesi istenecek

KEMAL Kızar, 24 Ocak 2001"de Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasının öldürülmesiyle ilgili aranıyordu. Okkan"ın şehit edilmesinden sonra, bugüne kadar yapılan operasyonlar sonucunda tetikçi listesinde ismi bulunun Hizbullah mensuplarından Abdulvahap Ekinci, Ahmet Bozkır, Adem Ceylan, Şahin Çeribaşı, Hizbullah Girişen, Edip Balık, Mehmet Fidancı, Nizamettin Gökçe ve Murat Aktaş sağ olarak yakalanırken, Hasan ve Hüseyin Sarıağaç kardeşler operasyon sırasında ölü olarak ele geçirildi.