Aydın"ın Söke İlçesi yakınlarında antik Priene kentinin bulunduğu Güllübahçe Beldesinde 1821 yılında yapılan tarihi Aziz Nikolaos (Noel Baba) Kilisesi ilgisizlik kurbanı oldu. Bir dönem Rumların yaşadığı ve mübadele sonrası yöreden göç eden Rumlar tarafından Gelebeç Mahallesine inşa edilen Kilise"nin çan kulesi ve çatısı çökme tehlikesi içerisinde bulunuyor.
Bölgeye gelen yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olan kilisenin restorasyonun kaçınılmaz olduğunu söyleyen Güllübahçe Belediye Başkanı Yılmaz Salbaş, “Kilisenin ayakta kalabilmesi için bir an önce restorasyonunun yapılması lazım, her geçen gün, ay, yıl daha büyük hasarların oluşmasına neden olacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yaptığımız başvurulardan bir sonuç alamadık. Oysa geçtiğimiz yıl kilisemizin restorasyon çalışması için ödenek ayrılmıştı. Ama bu güne kadar bir çivi bile çakılmadı. Yerel yönetim olarak biz sadece çevre temizliğini yapabilmekteyiz” dedi.
Başkan Salbaş, kilisenin restorasyonun yapılması halinde bölgeye gelecek olan yabancı turist sayısında ciddi artış olabileceğini sözlerini ekledi.