Türkiye sınırında Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmadan kaçan sivillere ateş eden askerlerin silahından çıkan serseri bir kurşun, Kilis'in Öncüpınar Gümrük Sahası Hac Konaklama Tesisleri'ndeki konteynır kentte bir Türk kadın görevlinin yaralanmasına neden oldu.

Kilis'teki kamplara açılan ateş sonucu bir tercümanla, iki Suriyeli yaralandı.
Suriye'deki çatışmalar Kilis'teki sınır bölgesine kadar yayıldı. Suriye tarafından açılan ateş sonucu konteyner kentteki Türk kadın görevli kolundan yaralandı.

Görevli hastanede tedavi altına alınırken, bölgedeki çatışmalarda 2 muhalif de yaralandı. Yaralılar Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Güvenlik güçleri, Suriye askerleri ile muhalif güçler arasındaki çatışmanın halen devam ettiği sınır bölgesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Dışişleri kaynakları, Suriye tarafından açılan ateşin bir an önce sonlandırılması için girişimde bulundu.

Kilis Valisi Kilis'teki konteyner kentte yaralıların olduğunu ve Öncüpınar sınır kapısından geçişler durdurulduğunu açıkladı.


Türk yetkilileri, olayı doğrularken Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halit Çevik'in Ankara'daki Suriye Büyükelçiliği Maslahatgüzarını telefonla arayarak saldırıya "derhal son verilmesi"ni istediği bildirildi.

SINIR KAPATILDI
Öte yandan Kilis Öncüpınar sınır kapısının güvenlik nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Sabah 04.00 sıralarında Beşşar Esad'a bağlı Suriye ordusu ile Muhalifler arasında Suriye'nin Sucu ile Maarin köyleri yakınlarından çatışma başladı. Yüksek tepelere ve Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Esselame Sınır Kapısı'nın üzerine yüksek noktalara mevzilenen Suriye ordusu zeytin bahçelerinin içerisinde sıkıştırdığı muhalifler ile çatışmaya başladı. Silah sesleri Türk sınırındaki köylerden ve Kilis merkezden duyulurken, Suriye birlikleri muhaliflerin üzerine tank, top ile makineli tüfekler ile ateş açıyor.

Muhalifler ise kaleşnikof silahlarla karşılık veriyor. Çok sayıda muhalif ile Suriye ordusu askerleri çıkan çatışmada yaralandı. Suriye askerlerinden yaralananlar Halep ve Azez hastanelerine kaldırılırken, yaralanan bazı muhalifler Kilis'e getirildi. Bazı yaralı muhalifler ile Türkiye sınırda bekliyor. Çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı. K

onteynır kentte kalan Suriyeliler, gözetleme kulesinin üzerine çıkarak Beşşar Esad aleyhine sloganlar atarken bazıları ise konteynır kentin barikatını kırarak yarılıları almak için sınıra gitti. Konteynır kentte kalan Suriyeliler, sınıra yemek, battaniye gibi eşyaları Suriyeli muhaliflere götürmek için gitti. Polis geniş güvenlik önlemleri alarak Suriyelileri konteynır kente sokmak için çalışıyor. İl Merkezinden takviye gelen polis eli konteynır kentten çıkan Suriyeliler, konteynır kente konuldu.

Suriye keskin nişancıları ateş açmalarına aldırmayan Suriyeliler, konteynır kentin gözetleme kulesi ile itfaiye aracı ve buldukları yüksek noktalara çıkarak çatışmayı izliyor. Sınır birliklerinde alarm verildi.