AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Kuyucak’ta bulunan bir zeytinyağı sıkım fabrikasında incelemelerde bulundu. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Kılınç, zinyağı tüketiminde Türkiye’nin birçok ülkeye göre çok gerilerde olduğunu söyledi. Kılınç, zeytinyağı kalitesinin arttırılması için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü belirtti. Aydın’da yetişen zeytinin kalitesine dikkat çeken Kılınç, “Son 10 yılda kat edilen süreç çiftçimize olumlu yansıdı. Akılcı tarım politikalarıyla üreticimizin yüzü güldü. Verimli ve sulanabilir arazileri ile Aydın tarımda çok önemli bir yere geldi” dedi.
Özellikle zeytin üretiminde yaşanan gelişmelerin meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Kılınç, organik tarımın Aydın’a çağ atlatacağını savundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptıkları ikili görüşmeler neticesinde Aydın genelinde bir çok köye organik tarım sertifikası verileceğini belirten Gültekin Kılınç, bunun için gerekli müracaatların Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılmasını isteyerek, “Daha 10 yıl öncesine kadar traktörüne mazot parası alamayan çiftçi, bugün alın terinin karşılığını alır hale gelmiştir. Uygulanan akılcı tarım politikaları ve desteklerle üretici yarına güvenle bakar hale gelmiştir. AK Parti hükümeti sorun üreten değil, çözüm üreten bir zihniyete sahiptir. 2023 hedefimizde Aydın’ı her alanda olduğu gibi tarımda da marka kent yapacağız. Bilinçli üretimi geliştirip, köylünün daha fazla kazanmasını sağlayacağız. Köylü kazanırsa şehirli de kazanır. Biz köylerin kalkınmasına büyük önem veriyoruz. Özellikle Aydın’da incir ve zeytin üretiminde ciddi bir zenginlik var. Bunun yanında kestane ve pamuk üretimiyle de Aydın çiftçisi Türk ekonomisine hatırı sayılır bir katkı sağlıyor” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Menderes Nehrinin ıslahına yönelik önemli bir çalışma başlattıklarını ifade eden AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, başta Koçarlı ve Söke Ovası olmak üzere verimli tarım arazilerinin olası bir taşkın tehlikesine karşı korunduğunu söyledi. Kendisine ikram edilen inciri henüz yeni sıkılan zeytinyağına batırıp yiyen Kılınç, üretimin doğru pazarlama sayesinde paraya çevrilebileceğini kaydetti.
Milletvekilini karşılarında bulan üreticiler ise, kurak geçen sezon nedeniyle sofralık zeytinde sıkıntı yaşandığını, yeterli su alamayan zeytinlerin yağ olarak sıkılıp değerlendirildiğini söylediler.