Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Çamarası köyü sınırlarında bulunan Sırtlanini mağarasını turizme kazandırmak için kollar sıvandı. Uzunluğu 348 metreyi bulan mağarayı yakından görmek için bölgeye giden AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, doğa tutkunlarına seslenerek Sırtlanini mağarasını keşfe davet etti. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Nazilli Orman Şube Müdürü Necat Demirsu ve Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer ile birlikte Sırtlanini mağarasını gezen Kılın. Gördüğü manzaraya hayran kaldı. Çamarası köyüne yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafede olan mağaraya ulaşmak için arazi araçlarıyla bölgeye gelen Gültekin Kılınç ve beraberindekiler, yoğun kar ve tipi yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.
Aydın’ın turizm zenginliğinin sadece deniz ve güneş şeklinde algılanmaması gerektiğini ifade eden AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, tarih ve kültürün yanında, doğa turizmine de gereken önemi verdiklerini söyledi. Böylesi tabiat varlıklarının mutlak surette korunarak ülke turizmine kazandırılması gerektiğinin altını çizen Kılınç, “Ülkemizin her yanı başlıca bir zenginlik kaynağı. Özellikle Karacasu ilçesi tarih, kültür ve doğa turizmi açısından önemli bir kaynağa sahip. Kalkınma sadece tarım ve sanayi ile olmaz. Mevcut turizm potansiyellerine yenilerini ekleyerek buraları değerlendirmemiz gerekiyor. Bugün buraya da Sırtlanini mağarasını inceleme ve görmeye geldik. Ama hava ve arazi şartları buna müsaade etmedi. Koşullar uygun hale geldiğinde bu tabiat zenginliğini görmek için mutlaka buraya geleceğim. Sırtlanini mağarasının doğa tutkunlarının ziyaretine sunulması köylü içinde çok önemli. Mağarayı görmek için gelecek olanlar köyün içinden geçecek ve buralarda harcama yapacak. İşte kalkınma böyle olacak. Ak Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana, kendi öz kaynaklarımızı kullanma ve geliştirme gayreti içindeyiz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Ülkemiz dünyada sözü geçen ve dikkate alınan bir konuma gelmiştir. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye’yi 10 büyük ekonomi içine sokmaktır. Bunun için her türlü fırsat ve imkanı değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Sırtlanini mağarası, Yukarı Çamarası ile Narlıgedik köyü arasında yer alıyor. Mağaraya her iki köyden de gidilebiliyor. 20-25 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılabilen mağara, Afrodisias harabelerine de yakın bir mesafede. Toplam uzunluğu 348 metre olan mağaranın girişe göre en derin noktası 32 metre olarak göze çarpıyor. Ana galerinin uzunluğu ise 147 metre. Yatay ve kuru olan Sırtlanini mağarasına çok dar bir ağızdan girilebiliyor. 4-5 metrelik bir sürünmeden sonra asıl mağara boşluğuna ulaşılıyor. Ana salon olarak tabir edilen alan, yan yana gelişip duvar şeklini alan sütunlarla 5-6 bölüme ayrılmış. Salona bağlı tüm odalar sarkıt, dikit ve sütunlarla süslü. Dışarıda ısı 28ºC, nispi nem yüzde 44 iken, mağara içinde ısı 17ºC ve nem miktarı da yüzde 85' olarak ölçülüyor. 

20120111ay506156_02.jpg