MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın partisinin teşkilat toplantısında siyasi etiğe uymayan kuralları hiçe sayan demeçlerle AK Parti ve kendisi hakkında ortaya attıkları bazı iddialara cevap vermek zorunda kaldığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, “Bir takım hizmetleri yerine getirirken, sadece birilerini karalamak, birileri üzerinden siyaset yapıp kendine rant elde etmek memleketine hizmet etme gayesinde ve gayretinde olan insanlara yakışmaz. Bu tür konuşmalar kendini bilen, erdemli insanların yapacağı açıklamalar değildir. Bu bağlamda; Aydın Milletvekili Sayın Ali Uzunırmak’ın şahsımı, Partimi ve milletvekili arkadaşlarımızı olduğu kadar partimizin sembolü, milletimizin gururu, Sayın Başbakanımızı hedef alan konuşmalarını basın ve yayın organlarından üzüntü içinde izledim. Böyle bir davranışı Sayın Uzunırmak’a yakıştıramadığım gibi kendisi için üzüldüğümü ifade etmek isterim. Söylemiş oldukları ifadeler bir çaresizlik ifadesidir. Bu tavır ve ifadeler kendisine yakışmamıştır” diye konuştu.
Kendisinin memleketine hizmet etme gayretini ve aşkını sorgulamanın Ali Uzunırmak’ın duruşu ve değerlendirmelerini aşacağını savunan Kılınç, “Beni şikayet ettiği insanlarımız, hizmet anlayışımı ve yaklaşımlarımı en iyi bilen insanlardır. Bugüne kadar neler yaptığımızı görmesi için başını kaldırıp etrafına bakması yeterli olacaktır. Bulunduğu salona gelene kadar bunların birçoğunu izleyerek ve seyrederek o salona gelmiştir. Ülkemizin gururu Sayın Başbakanımız ve onun yönetimindeki Partimiz, ülkemizde yaşayan her iki insanımızdan birinin oyunu alarak iktidara gelmiştir. Sayın Başbakanımız için kullanmış olduğu yakışıksız ve edebe aykırı sözlerine cevap vererek kendilerinin seviyesine inmek istemem. Söylemiş olduğu sözleri milletimizin vicdanına havale ederim. Kendileri iktidar oldukları dönemde ülkeye yaşattıkları siyasi ve ekonomik çöküntünün hesabını veremezken, ülkemizin bugün geldiği başarılı noktada Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Partimizi aslı olmayan sözlerle eleştirmelerini hayretle karşılıyorum. Eğer birilerinin eleştirilmesi gerekiyorsa Kendilerine öncelikle 1999 ve 2001 yıllarında yaşanan krizin hesabını vererek başlamalarını öneririm. Ondan sonra varsa şayet, başarılarını milletimize bir milletvekili olarak anlatmasını isterim. Milletimizin takdir edeceğinden şüpheleri olmasın. Çünkü AK Parti olarak bizim bundan şüphemiz yoktur. Milletimiz bizi takdir ederek, bize destek vererek bu onuru bugüne kadar partimize yaşattı. Partimiz Milletimize güzel hizmetleri verdiği sürece, milletimizin takdir etmeye devam edileceğinden şüphemiz yoktur. Yanlış yaparsak da, AK Parti’yi iktidardan indirip bir başkasını iktidara taşıyacağını biliyoruz. Bunu Sayın Ali Uzunırmak’ın da bildiğine eminim. Eğer hatırlayamıyorsa 3 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar yaşananları yeniden takip etmesini öneririm” şeklinde konuştu.
“TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM”
Uzunırmak ile yaşadığı bir hadiseyi aktaran Kılınç, “2001 yılında yaşanan krizden sonra, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak kendisi ile yaptığımız bir görüşmede; ‘Sayın Vekilim; hükümetinizin aldığı yeni bir kararla Aydın ili yatırım kuşağından çıkarıldı. Bu konuda bir şeyler yapsak. Yatırımcılarımız doğu bloku ülkelerindeki daha cazip yatırım fırsatlarına doğru yöneliyor. Bunun önüne geçecek girişimlerde bulunsak’ dediğimde bana; ‘İyi tamam gitsinler de günlerini görsünler’ demişti. Bu anlayışı da insanımızın değerlendirmelerine havale ediyorum. İlimizde yeni üniversitelerin kurulması ile ilgili Sayın Milletvekilinin hazırlayıp AK Parti Milletvekilleri olarak bizim imzalamamış olmamız konusuna gelince; Evet, Sayın Ali Uzınırmak bize Nazilli ilçemizde Sümer Üniversitesi kurulması ile ilgili taslak teklif metnini gönderdi. Öncelikle; kendilerinin bize teklif göndermiş olması bizim böyle bir teklif sahibi olmadığımız anlamına gelmez. AK Parti Milletvekilleri olarak bizlerin de çalışmaları arasında bu konu mevcuttur. Bizler sorumluluk mevkiinde olup, yaptığımız işin doğruluğunu, uygulanabilirliğini, faydalarını, dezavantajlarını hesaplayıp ona göre hareket ederiz. Sadece parti kongrelerinde malzeme olsun diye popülist yaklaşımlarla konuşmak bize yakışan durum değildir. Biz Ak parti olarak asla yerine getiremeyeceğimiz vaatlerde bulunmuyoruz. Biz hükümet olarak bu milletten çalınanları sahiplerine iade ediyoruz. Kuruluş ruhuna uygun olarak mecliste millet iradesini temsil ediyor, gücümüzü de sadece milletten alıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Belli ki Sayın Uzunırmak, eski muhalefet mantığı ile ileride ucuz propaganda malzemesi olarak kullanmak amacıyla, yarım yamalak bir teklif hazırlayıp bizlere göndermiştir” diyen Kılınç, “Siz eğer bu konuyu parti kongrelerinde, salonlarda malzeme yapmak amacında değilseniz, Konunuzu takip etmeye devam eder, kanun teklifini verir, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi için girişimlerde bulunmaya devam edersiniz.
Böyle önemli bir konuyu seviyeden yoksun bir tartışma ortamının içine atmazsınız. Ucuz taşra ağzı yöntemleriyle bu konuları değerlendirirseniz; bunu en iyi değerlendiren halkımız olacaktır. Kaldı ki; halkımız sizin iktidarınızı da görmüş ve sizi bugünkü yerinize oturtmuştur. Kuru bir siyaset uğruna kalkıp Ak Partiyi eleştireceğinize, size 2011 seçimlerinde neden tek milletvekilliğine düştüğünüzün hesabını tabanınıza vermeyi öneririm. Partililerinize öncelikle bunları anlatın suni gündemlerle kendinizi kandırmayın Ayrıca şu bilgileri de paylaşmak isterim: Aydın Adnan Menderes Üniversitemiz 1992 yılında kurulmuş ve bugün için 26.300 öğrenci varlığı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini ilimiz genelindeki fakülte ve yüksekokullar aracılığı ile yürütmektedir. Aynı tarihte birlikte kurulduğumuz Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde bugün için 45 bin 329 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. Yeni bir üniversite kurmanın şartları varsa; bu durumu hep birlikte değerlendirir, Üniversitemizin uygun görüşünü alır, yeni bir üniversite kurulmasının çalışmalarına başlarız. Bu konu Sayın Ali Uzunırmak’ın, basit siyasi sataşma malzemesi olmaktan daha çok, teknik ayrıntıları olan bir konudur. Bir siyasi partinin kongresinde, bir siyasetçiye yakışmayacak bir üslup ve tavırla ele alınıp değerlendirilecek bir konu değildir. Kaldı ki; bunu yapacak en son kişilerden birisi de Sayın Ali Uzunırmak’tır. Sayın Uzunırmak, kendi siyaset kimliği ve milletvekili kimliği ile böyle bir sataşma talihsizliğini yaşamak durumunda kalmıştır. Bu ayrıca bir acizliğin ve çaresizliğin de göstergesidir. Bu ülke, Ak Parti iktidarlarına kadar, böyle anlayış ve tavırlardan çok zarar görmüştür. Fakat Ak Parti iktidarı ile birlikte, ülkemizde ne doğru ise, ne yararlı ise o yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Siyasi rant uğruna, oy kaygılarıyla yapılan bu yanlışları milletimizin, vicdanına havale ediyorum” dedi.
Ali Uzunırmak’ın Aydın’ın büyükşehir belediyesi olması konusuna eleştiriler getirdiğini anımsatan Kılın., sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bildiğimiz ve izlediğimiz başka iller, büyükşehir olmak için uğraşlar vermektedirler. Hatta bu konuda kanun teklifleri verme yarışında olduklarını görüyoruz. Sayın milletvekilinin böyle bir konuyu siyasi çıkar ve amaç güderek, ince cinfikirlikle insanları yanıltmaya çalışma gayretlerini de anlamak mümkün değildir. Büyükşehir Belediyesi olmanın ilimize neler katacağını da önce, Sayın Vekilimize sonra da Aydınlı hemşerilerime kısaca izah etmek isterim; Büyükşehir belediyeleri bütçeden daha fazla pay aldıkları için yatırımlar doğrudan merkezden gelecek, kalkınma ve yapılanma daha hızlı gerçekleşecek. Belediyecilik faaliyetleri tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülecek. Hizmet standart hale gelecek, kent görünümüne, imajına daha çok önem verilecek. Artan bütçe ile daha çok proje hayata geçirilecek. İlimiz daha çok yatırımcıyı çekecek. Bu yatırım, kalkınma hareketlerini, istihdamı dolayısı ile şehre olan ilgiyi arttıracak. Büyükşehir olmanın avantajı ile buna yakışır bir kent ortaya çıkarmak için yeni tesis, park, bahçe, bina yapımı için projeler oluşacak. Gençlerimize yeni istihdam imkanları doğacak. Belediyeler spor, kültür tesisleri, otoparklar, toptancı halleri, bulvar, cadde gibi alanların inşasına girişecekler. Yeni projeler, yeni yatırım alanları olduğundan alternatif yerler arayan yatırımcıya fırsatlar doğacak. Büyükşehir olmak Aydın’ın maddi ve manevi açıdan daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Büyük tesisler inşa etmek için müsait olan ve il dışında kalan arsalar değer kazanacak, bu bölgeler zamanla yanına başka yatırımları çekecektir. Tüm bu nedenlerden dolayı büyükşehir olmak Aydın ilimiz için önemli bir olaydır. Gelişmelere paralel olarak, olumlu yönde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda değişimlerin yaşanması kaçınılmaz olacak. Daha da sayabileceğimiz faydalarını sayın milletvekilimiz bilmiyorsa araştırmasını öneririm. Meseleyi salt siyasi rant olarak düşünmesini, ilimizde bu sayede yaşanacak olan gelişmeleri siyasi malzeme yapma gayretlerini, Sayın Milletvekilinin, kendisi için kendine yaptığı en büyük talihsizlik olduğunu bilmesini isterim. Takdir Aydın insanımızındır. Sayın Vekilin yaptığı bu talihsiz beyanları, saygıdeğer hemşerilerime ve insanımızın takdirlerine havale ediyorum”