AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç Didim’deki Kamu kurum ve kuruşları ile sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirdi. İlk Ziyaretini Didim Ziraat Odasını yapan Kılınç’a AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar, Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç, Belediye Meclis Üyesi Figen Gürsoy ile ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Kılınç ve beraberindeki heyeti Oda Başkanı Bahattin Gökdemir ile Oda yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Ziyarette ilk konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, oda çalışmalarından dolayı Oda yönetimini tebrik ederken zeytin ve zeytinyağı konusunda başlattıkları çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Dünyada zeytin ve zeytinyağında sıkıntıların olduğunu ve bunun Türk Çiftçisine de etkilediğini belirten Kılınç, “Bu sorunları hep birlikte aşacağız” dedi.
Oda Başkanı Bahattin Gökdemir ise, kendilerine yapılan ziyaretin önemli olduğunu ve bunun da oda yöneticilerine ve çiftçilere güç verdiğini belirterek “Didim’de zeytincilik hükümetin destekleriyle ve aynı zamanda Reform Bölge Müdürlüğünün de katkılarıyla belli düzeye geldi. Şu an 1 milyon zeytin ağacımız mevcut; sıkıntılarımız ise zeytinyağının para etmemesi ve desteklemelerin yeterince olmamasıdır. Bunun dışında Pamuk anlamında 35 bin dekarda pamuk üretimiz yapılıyor. Bu sene fiyatlar çok düşük geçti. Bu mağduriyetin primlerle önlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, zeytinde teşvikler için girişimlerin olacağını fiyatlarda da desteklemeler konusunda yetkili mercilere konuyu ileteceğini belirterek, pamuk fiyatlarında yaşanan sorunun Uluslar arası sorunlardan kaynaklandığını söyledi. Pamuğun uluslararası borsaya göre fiyatların belirlendiğini dile getiren Kılınç Türkiye’nin bu anlamda imzaladığı anlaşmalar olduğunu söyledi.
İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI
Oda Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün inşaatının başlaması konusunu da dile getirerek, çalışmalar konusunda Kılınç’tan destek istedi. İlçe Müdürlüğü inşaatı için projelerin yapıldığını ve 2012 yılı içinde bin TL’lik bir ödenek konulduğunu fakat yatırım programına alınması noktasında bakanlıkta konunun görüşüldüğünü söyleyen Gökdemir, “Yeni İlçe Müdürlüğümüz şehir merkezinde çiftçilerin ulaşabileceği noktada olacak. Yatırımın başlaması konusunda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.