12 Haziran seçimlerinde yüzde 26 oy alarak hayal kırıklığı yaşayan CHP, “Taklit aslını güçlendirir, CHP’nin AK Parti  söylemini taklit etmesi AK Parti’ yi güçlendirdi” diyen Deniz Baykal ve Önder Sav öncülüğündeki muhaliflerin genel kurultay çağrısıyla çalkalanıyor. Buna karşı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, farklı formül arayışına başladı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu,
 
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i parti tabanındaki tepkileri de dikkate alıp pasif göreve çekecek. Oy oranı azalan 30’a yakın il ve ilçe teşkilatında değişiklik yapacak olan Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav tabanını tırpanladıktan sonra 2012’deki kurultayı bir iki ay erkene alacak.
 
Önümüzdeki maçlara bakacağız
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, partisinin seçimden oylarını artırarak çıktığını belirterek, ortada bir başarısızlık olmadığını söyledi. “Birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki sürece bakıyoruz” diyen Canalioğlu, “Önümüzde yerel seçimler var. Futbolcu deyimi ile önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da sonuçların başarısızlık olarak görülemeyeceğini söyledi.
 
MYK sonuçlar için toplandı
 
Toplantıda, milletvekili genel seçimlerine yönelik geniş kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. CHP’nin neden beklediği oya ulaşamadığı sorusuna yanıt arayan CHP yönetimi, milletvekili sayısı ve oy oranının artmasını bir başarı olarak yorumladı.
 
taraf