Vatandaşlar “Kılıçdaroğlu Silivri"ye” diye slogan attı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taksici esnafını ziyaret ederken bir grup vatandaş tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taksici esnafını ziyaret ederken bir grup vatandaş tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi.

'Siyasette Başarı Stratejisi' çalışması için iki gündür Van'da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının ardından öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Beşyol Meydanı'na geldi. Burada bulunan Beşyol Taksi Durağı esnafı ile görüşerek ikram edilen çayı içen Kemal Kılıçdaroğlu, Sıhke Caddesi üzerindeki Yüzüncü Yıl İş Merkezi önünde toplanan bir grup vatandaş tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi. "Kılıçdaroğlu Silivri'ye" sloganı da atan grup, eylemlerini olaysız tamamladı. Taksici esnafı ile yapılan görüşmenin ardından duraktan ayrılan Kılıçdaroğlu'nun önünü kesen bir vatandaş ise 'Artık Ergenekoncuları savunmayın' diyerek tepki gösterdi. Herhangi bir olaya karşı polis ekipleri Kılıçdaroğlu'nun etrafında adeta etten duvar ördü. Kılıçdaroğlu, daha sonra Yalı Mahallesi'nde ikamet eden ve önceki gün yüksek ateş sonucu vefat eden Ali Samet Kaya'nın (8) babası Mehmet Sait Kaya'yı ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

BEN MALİYECİ KEMALİM

Öte yandan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasette Başarı Stratejisi'' çalışması için geldiği Van'da bir grup kadınla kahvaltıda bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen ''Siyasette Başarı Stratejsi'' çalışmasının üçüncü ve son gün toplantısı öncesinde, otelde yöresel kahvaltıda Vanlı kadınların sorunlarını dinledi.

VAN DENİZİ

Van Gölü'nden ''Van Denizi'' diye bahseden Kılıçdaroğlu, ''Ben denizi ilk kez çocukluğumda burada gördüm.

Vapura burada bindim. Bu yüzden Van'ın bendeki yeri çok özeldir'' dedi.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin Aile Sigortası Projesi'nin kaynağı konusundaki eleştirilerini hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Önce hesap kitap nasıl yapılır onu öğretmek lazım. İnsana saygı duymak lazım. Kaynak var. Bütün mesele kaynağın nasıl kullanılacağı. Kaynağı hortumcudan yana mı kullanacaksınız, fakir fukaradan yana mı kullanacaksınız? Bizim tercihimiz fakir fukaradan yana kullanılmasıdır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan hiç merak etmesin. Biz hesabımızı, kitabımızı biliriz. Ben eski Maliyeciyim'' dedi.

Kahvaltının ardından Van Gölü kenarında basın mensuplarına görüntü veren Kılıçdaroğlu, ''Dikkatli çekin, Van Gölü canavarı çıkabilir'' diye espri yaptı.

yeniakit