stanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalılardan Yön Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Osman Şahin katıldı.

Diğer davalı Aysel Oturak'ı avukat Mehmet Kılıç'ın temsil ettiği duruşmada, Kemal Kılıçdaroğlu adına avukat Şenal Sarıhan da hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Sarıhan, toplanan delillerle davanın sabit olduğunu belirterek, davanın kabul edilmesine karar verilmesini istedi. Davalı ve avukatları ise davanın reddine karar verilmesini talep ettiler.

Davaya ilişkin kararını açıklayan hakim Mehmet İlker Tanır, 3 bin liralık manevi tazminatın, Yön Gazetesi'nin fotoğrafı yayınladığı 24 Ağustos 2011 tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte davalılar Şahin ve Oturak'tan tahsil edilerek Kemal Kılıçdaroğlu'na ödenmesine karar verdi.

Hakim Tanır, davacı CHP yetkilileri tarafından açılan davayı ise reddetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'yi temsilen Bihlun Tamaylıgil ve Erdoğan Toprak adına avukat Şenal Sarıhan tarafından İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, İstanbul Kağıthane'de aylık olarak yayımlanan yerel Yön Gazetesi'nin Ağustos 2011 tarihli sayısının birinci sayfasında, davalılardan Aysel Oturak'ın imzasıyla yer alan montajlı bir fotoğrafta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elini öperken gösterildiği belirtiliyordu. Söz konusu bu yayının tekzip edildiği ve davalıların eylemiyle müvekkillerin kişilik haklarının ağır saldırıya uğradığı öne sürülüyordu.