Partisinin Elbistan mitingi için hava yolu ile Malatya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın konvoyuna yapılan saldırıdan yeni haberdar olduğunu belirterek, "Terör kimden ve nereden geliyorsa kınıyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasını söyle sürdürdü:
 
"Terörün bir insanlık suçu olduğunu insanımız artık anladı. Terörle bir yere varılmayacağını artık herkesin bilmesi lazım. Ben sayın Başbakan’a geçmiş olsun diyorum şehit olan polise Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm polis camiasınında başı sağolsun, yaralı polis arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Başbakan’ı arkadaşlarımız birazdan arayacak ulaşabilirsek hem geçmiş olsun, hem de başsağlığı dileyeceğim."
 
KORUMA SAYISI İKİ KATINA ÇIKARILDI
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için tahsis edilen koruma sayısının arttırıldığı bildirildi.
 
Alınan bilgiye göre, Kastamonu’da Başbakanın mitinginden dönerken bir polis otosuna yapılan saldırının ardından, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gitmek üzere Malatya Havaalanı’na gelen Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen koruma sayısı artırıldı.
 
Malatya Emniyet Müdürlüğünün, Malatya Erhaç Havaaalanına indikten sonra programı için Elbistan’a giden ve yarın Malatya merkezde mitinge katılacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen koruma sayısını iki katına çıkardığı ifade edildi.- AA