Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK), Genel Sekreter Önder Sav"ı kendilerine danışmadan, Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu"nu destekleme kararı aldığı için istifaya davet ettiği bildirildi. CHP MYK ayrıca Sav"ı bu davranışından dolayı kınadı. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek'te aldıkları MYK kararlarını açıkladı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı sonrasında konuşan, parti sözcüsü Mustafa Özyürek, MYK"nın aldığı kararları açıkladı. Özyürek, Deniz Baykal"ın kurultayda yeniden aday olması yönünde karar aldıklarını belirtirken, Önder Sav"ın kendilerine danışmadan Kemal Kılıçdaroğlu"nu destekler nitelikte yaptığı açıklamadan dolayı Genel Sekreterlikten istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP MYK toplantısı sonrasında parti sözcüsü Mustafa Özyürek basın açıklaması yaptı. MYK"nın aldığı kararları açıklayan Özyürek, Deniz Baykal"ın 22-23 Mayıs"ta yapılacak kurultayda yeniden aday olması yönünde çağrıda bulundu. CHP ve Deniz Baykal"a hükümet tarafından sistemli bir komplo yürütüldüğünü savunan Özyürek şöyle konuştu: “Genel başkanımız Deniz Baykal"ın engin birikim ve deneyimlerine içinde bulunduğumuz aşamada büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Bu düşüncelerle kendisinin 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak kurultayda yeniden genel başkanlığa getirilmesinin, ülkemizin ve partimizin geleceği açısından vazgeçilmez bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Kurultayda bütün partililerimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN YAŞANAN GELİŞMELERE İLK YORUM

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu MYK"nın açıklamalarını, "Sağlıklı gelişmenin sonuçları bunlar" sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP MYK"dan gelen açıklamayı TBMM"de izlerken, "Baykal"a dön" ve Sav"a istifa çağrısı içeren açıklamaya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sağlıklı gelişmenin sonuçları bunlar, daha sağlıklı daha gürbüz bir çocuk dünyaya gelecek" dedi

SAV"A, İSTİFA ÇAĞRISI

Mustafa Özyürek, bugün kurultayda genel başkan adayı olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu"nu desteklediğini açıklayan genel sekreter Önder Sav"a ise istifa çağrısında bulundu. Özyürek, “Merkez Yönetim Kurulu"nda önemli bir görevi olan genel sekreterin, kurul üyelerine danışmadan ve kurul üyelerinin tümümün görüşüne aykırı biçimde bu konuda görüş açıklaması nedeniyle kendisini bu görevden çekilmeye davet ediyorum” diye konuştu. Özyürek, MYK"da alınan kararlarda genel sekreter Önder Sav dışındaki diğer üyelerin imzasının bulunduğunu söyledi.


SAV"IN TOPLANTIYI TERK ETMESİ



Bir gazetecinin toplantı sırasında Önder Sav"ın diğer üyelerle tartıştıktan sonra salonu terk ettiği yönündeki iddiaları sorması üzerine Özyürek, “Evet böyle bir tartışma yaşandı. Hoş olmayan bir tartışmaydı. Sayın genel sekreterde "böyle bir tartışmanın içinde bulumak istemiyorum" diyerek, toplantıdan ayrıldı” diye konuştu.


MYK'DA GERGİN ANLAR

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu"nun genel başkan adaylığını açıklamasının ardından toplanan CHP MYK toplantısında gergin anlar yaşandı.

Toplantının başlamasından sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav toplantıyı terketti. Sav"ın konuya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu"nun genel başkan adaylığına ilişkin CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile tartışma yaşayan CHP MYK üyesi Savcı Sayan, "Sorun Kılıçdaroğlu değil, olayı bu kadar küçümsemeyin" dedi.

Savcı Sayan MYK çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, parti içinde tartışmaların yaşanabileceğini ve bunun normal olduğunu belirterek, "Komployu kim yaparsa karşıyız. Sorun Kılıçdaroğlu değil, olayı bu kadar küçümsemeyin" dedi. Sayan"ın toplantıda Önder Sav"a "komployu sen yaptın" dediği ve tartışmanın bu yüzden çıktığı öne sürüldü. Toplantıyı tereken Sav, şu anda odasında CHP"li il başkanlarını kabul ediyor.

Milliyet