CHP’nin Abant Taksim Otel’de yapılan Çalışma Toplantısı’nın ikinci günü sona erdi. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı yaklaşık 7 saat 30 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın kızının düğününe katılmak üzere Ankara’ya hareket etti. Hareketi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 40 milletvekilinin bugünkü toplantıda konuştuğunu, düşüncelerini açıkladığını ve eleştiriler getirdiğini belirterek “Son derece güzel, düzeyli bir toplantıydı” dedi.
 
Bu tür toplantıların daha sık yapılması yönünde bir talep geldiğini ve toplantıların iki ayda bir tekrarlanması, bölgesel toplantılar yapılması yönünde önerilerin geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki Salı gününden itibaren CHP’nin Meclis grubunun kapalı toplantılar yapacağını açıkladı. 
 
CHP’nin olağan kurultayının ertelenebileceği yönündeki açıklamaları da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Daha henüz o konuda bizim karar almamız söz konusu değil, Parti Meclisi’nde bunu görüşeceğiz, kararı Parti Meclisimiz görüşecek. Tam 6 ay veya 5 aylık bir erteleme olabilir, çünkü önümüzdeki seçimlere göre bir program yapmamız lazım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara’ya hareket etti. Kılıçdaroğlu ile birlikte bazı vekiller otelden ayrılırken bazı vekiller de yarın sabah ayrılacak. 
 
Öte yandan Kılıçdaroğlu, toplantının öğle yemeği arasında da gazetecilerin “İçeride eleştiri oldu mu?” sorusu üzerine de “Eleştiri olmaz olur mu? Eleştiri olmazsa üzerimizde ölü toprağı var demektir. Zaten toplantının amacı bu. Herkes daha iyi nasıl olur, görüşlerini aktarıyor” dedi. (ANKA)