CHP'nin seçimde aldığı oy oranı parti kulislerini hareketlendirdi. Baykal ve Sav cephesi eleştiri dozunu artırdı. Muhaliflerin bir kısmı yönetime istifa çağrısında bulunuyor, bir kısmı ise 'Genel Başkan kalsın, yönetim gitsin' görüşünde. Huzursuzluğun başında, bazı adayların örgüt tarafından tanınmadığı, bazı genel başkan yardımcılarının başkan gibi davrandığı iddiası var.
 
Baykal, Canan Arıtman, Mesut Değer ve Berhan Şimşek'ten sonra Baykal'a yakın isimlerden, eski İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen de suskunluğunu bozdu.
 
Sevigen şöyle konuştu: 'Yerel seçimde İstanbul'da iktidarla aramızdaki fark yüzde 7'yken şimdi yüzde 20'lere çıktı. İstanbul demek  Türkiye demek. Genel Başkan kalsın ama kurultayla yönetimini değiştirip yoluna devam etsin. İstanbul'da tüm genel başkan yardımcıları, parti yöneticileri aday oldu. Bu listelerde örgütten isimlere yer verilmedi. Bu hesabı yöneticilerine sorsun.'
 
TABAN RAHATSIZ
 
Sevigen şöyle devam etti: Tabanda rahatsızlık var. Bu rahatsızlığı Genel Başkan da görüyordur. İstanbul'da büyük başarısızlık yok mu? Var çünkü, hepsi genel başkan yardımcı, hepsi kendisini koydurdu. Gürsel Tekin, Akif Hamza Çebi, Genel Sekreter, MKYK üyeleri, büyük hayal kırıklığı var. Genel Başkan emek verenlerden birisidir, kalsın lafımız yok. Peki birileri hesap vermeyecek mi? İstanbul'da çöktüğün zaman Türkiye'de çöküyorsun.
 
KURULTAYA GİTSİN
 
Sevİgen kurultay çağrısı yaptı: İmza toplamaktan ziyade, Genel Başkan kurultay çağrısı yapar, yönetimi yeniler. Başkan örgüt değil adaylardan hesap sormalı. Adaylar İstanbul örgütüne sorulmadan seçildi. Seçime kadar örgütler görevden alındı, bu örgütlerde kavgalar çıktı. Genel Başkan Yardımcısı yuhalandı, aday seçimlerinin yanlışlığı ortaya çıktı.
 
Kurultay değil operasyon
 
CHP MYK 'yüzde 26'lık' tartışmanın gölgesinde ilk toplantısını yaptı. Kılıçdaroğlu başkanlığında seçim sonuçları değerlendirildi. MYK, kurultaya karşı, örgütlere yönelik operasyon geliyor.
 
- MYK üyeleri oy oranını başarılı buldu, 'Yüzde 26 beklentilerin altında kaldı. Ancak başarısızlık değil. 30 yılın en yüksek oy oranına ulaşıldı' yorumu yapıldı.
 
- Üyeler kurultay talebine sıcak bakmadı. Ancak imza toplanması halinde kurultaya gidilmesi kararına varıldı, 'Kurultay partiye zarar verir' görüşü hakim.
 
İL İL YORUMLANDI:
 
-  Seçimlere yönelik geniş kapsamlı değerlendirme yapıldı. İl, bölge ve bazı ilçeler düzeyinde sonuçlar yorumlandı. Üyeler, bölgelerine ilişkin de bilgi verdi. 
 
- Toplantıda Doğu ve Güneydoğu'da beklenilen artışın gerçekleşmemesinin nedenleri konuşuldu. Hazırlanan raporların daha çok anlatılması kararı alındı.
 
-  İzmir'de 'AK Parti'nin başarılı olduğu' yorumu değerlendirildi. Ancak bir önceki seçimlere göre CHP'nin tüm ilçelerde oy artırdığı ve AK Parti ile farkın açıldığını sonucu verilerle paylaşıldı. 
 
- MYK öncesi Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu,  'Yerel seçimler var. Önümüzdeki maçlara bakacağız' dedi. Sezgin Tanrıkulu sonucun başarısızlık olarak görülemeyeceğini söyledi.
 
AK Parti'Yİ TAKLİT ETMEDİK
 
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Baykal'ın, 'AK Parti'yi taklit' iddiası için 'CHP önemli projeler, taklit değil, çağdaş, uygar, refahı paylaşma hedeflerini ortaya koymuştur' dedi.
 
Kurultay çağrısını değerlendiren Tamaylıgil, 'Tüzüğümüz, kurultayın nasıl toplanacağını ortaya koymakta' dedi. AK Parti'nin anayasa için uzlaşma çağrısını ise samimi bulmadıklarını ima etti.
 
akşam