Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, bugünkü "CHP’de İhsanoğlu çatlağı" başlıklı yazısında dikkat çeken bir idda ortaya attı. Dündar, İhsanoğlu'nun adaylığının İstanbul Sanayi Odası (İSO) eski başkanlarından Memduh Hacıoğlu'nun evindeki yemekte kararlaştırıldığını yazdı.

''BU İNTİHAR DALIŞINA DEĞER MİYDİ?''

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kararıyla genel başkanlığını tehlikeye attığını savunan Dündar, "Genel seçim arifesinde bu intihar dalışına değer miydi?" diye sordu. Can Dündar'ın bugünkü yazısı şöyle:

''CHP İÇTEN İÇE KAYNIYOR''

CHP içten içe kaynıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı, partiyi birbirine kattı. Adaylık başvurusu için milletvekili imzasının da şart koşulması, İhsanoğlu ismine karşı olanları isyan ettirdi. Adaylığı, “CHP’nin hepten sağa dümen kırmasının tescili” olarak görenler, buna alet olmak istemiyor.

KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANLIĞINI RİSKE ATTI

Parti disiplini gereği kerhen imza atanlar kadar, “İsteyen imzalasın, istemeyenler serbest bırakılsın” diyerek uzak duranlar da var. Deniz Baykal’ın imza vermek istemeyenler arasında olduğu biliniyor. Kılıçdaroğlu’nun -muhtemelen Memduh Hacıoğlu’nun evindeki yemekte, Kemal Derviş’in önerisiyle ve hiçbir parti organına danışmadan İhsanoğlu’nu aday göstermesi, kendi genel başkanlığını da riske eden bir hamle olarak görülüyor.''

''KAYBEDEN SADECE İHSANOĞLU OLMAYACAKTIR''

MHP tabanından gelebilecek oylara karşın CHP tabanından kaçması muhtemel oylar ve küstürülecek seçmenler düşünüldüğünde, bir seçim yenilgisinde kaybeden sadece İhsanoğlu olmayacaktır. Erdoğan seçilirse CHP’de yine “Kurultay’a” sesleri yükselir. Genel seçim arifesinde bu intihar dalışına değer miydi?

Cumhuriyet