İşte Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısı
 
"Seçimde son viraja girilirken, siyaset olağanüstü kirlendi; siyaset simsarlarının taktikleri de...
Parti liderlerinin birbirleri aleyhine kullandıkları dil bir yana, bir de seçilmiş meşru siyasiler ötesinde karanlık köşelerde siyaset sahnesine dadanan, milli iradeyi ‘dizayn’ etmeye çalışan gizli eller var.
 
Bu ‘mühendislerin’ MHP’ye yönelik kaset komplosu, şu an için geri tepmiş gözüküyor. MHP’nin oyları en az iki puan arttı, baraj sorunu kalmadı. MHP’nin baraj altında kalmasından birinci derecede faydalanacak iktidar partisi bile kasetleri kullanmak yerine kınama yoluna gidiyor artık.
 
Ancak bu, seçime bir hafta kala başka oyunların sahnelenmeyeceği anlamına gelmiyor.
Örnek mi istersiniz? Yaklaşan seçimler nedeniyle bu günlerde Ankara kulislerine fazlaca dalmış vaziyetteyim. Bakın bir haftadır bu sefer CHP’ye yönelik bir operasyon olacağı yolunda pis kokular  yayılmaya başladı yargı çevrelerinde.
 
Anladığım kadarıyla seçimin son haftasında Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine ifade vermeye çalışan, bunun için farklı savcıları dolaşan bir gizli tanık var ortada. Tabii kulistir bu; aslı astarı bilinmez. Ama duyduğum kadarıyla Karadenizli bir işadamı, önce Ankara’da bir savcıya, itibar görmeyince İstanbul’a gidiyor. Tevatür o ki, bu son dakikada ortaya çıkan ‘gizli tanık,’ savcıları ikna edip Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal kasetini önceden bildiğini; hatta kaseti bizzat ailesine ait gizli banka kasasında sakladığını iddia ediyormuş. 
 
Kılıçdaroğlu’nun bir zamanlar hem eşinin ziynetlerini hem de Deniz Feneri dosyasını sakladığı İş Bankası’nda bir kasa varmış. Gizli tanık seçimden önce ille de Baykal kasetinin de o kasada saklandığı iddiasıyla CHP liderinin ismini kaset soruşturmasına karıştırmak için çabalıyormuş.
 
Normal bir ülkede olsak, güler geçer, ‘son dakikada böyle çıkışlar sadece tepki toplar’ derdim. Ancak pek normal bir ülkede yaşamadığımız ortada. Sadece seçim değil, seçim sonrasına yönelik hesaplar da var. MHP’de kaset operasyonunun yaşandığı, herkesin birbirinin gözünü oymaya çalıştığı bu kirli ortamda kim garanti edebilir başka manevraların olmayacağını...  
 
Hayırlısıyla şu seçim bitse de, gerilim biraz düşse. "