CHP"li İnce"nin, bir gece yarısı alkollü olarak evine gittiği Oda TV muhabirine, partinin yeni Kürt politikası hakkında Kılıçdaroğlu"nu zora sokacak bilgi ve belgeler verdiği iddia edildi.

Soner Yalçın ve Oda TV muhabiri İlkim Ayfer Kaleli arasında geçen görüşme CHP"yi sarstı. Görüşmede Oda TV Muhabiri CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce"nin parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine kendisine “CHP"yi yıkacak” bilgiler verdiğini anlatıyor. CHP Kulislerine göre sözkonusu bilgiler CHP"nin Kürt Sorunu ve İki Dille ilgili yaptığı bir çalışmayla ilgili. CHP"nin ulusalcı kanadını ve bu kanatta yeralan İnce"yi rahatsız eden toplantının, Oda TV üzerinden medyaya servis edilmesinin planlandığı belirtiliyor.

CHP"Yİ YIKACAK HABER YAPACAĞIZ

Soner Yalçın ve Oda Tv muhabiri İlkim Ayfer Kaleli ile telefon görüşmesinin tutanağı olduğu iddia edilen ve dünkü Akşam gazetesinde yer alan ifadeler CHP"ye bomba gibi düştü. Görüşme tutanaklarına göre Kaleli, Soner Yalçın"a, İnce"nin "CHP"yi yıkacak haber" verdiğini, Kılıçdaroğlu"yla yaptıkları toplantının bütün gizli dökümünü ve Kılıçdaroğlu hakkında gizli bilgilerini vermeye kalktığından şikayet etti. Kaleli, görüşmede İnce"yi Kılıçdaroğlu"nun kuyusunu kazmakla suçluyor.

O TOPLANTI KÜRTLERLE Mİ İLGİLİ?

Muhabir Kaleli"nin telefon görüşmesinde sözünü ettiği toplantının Kürt Sorunuyla ilgili bir toplantı olduğu iddia ediliyor. Sözkonusu toplantının parti içindeki ulusalcı kanadı rahatsız ettiği, bu kanatta yer aldığı belirtilen Muharrem İnce"nin de bu nedenle toplantıyı deşifre ettirmek için muhabirin evine bilgi vermeye gittiği öne sürülüyor.

Belge verdiğimi ispat etsinler siyaseti bırakırım

• CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise hakkındaki söz konusu görüşmeyi doğruladı ancak içeriğinin yanlış aksettirildiğini ileri sürdü. TBMM"de hakkındaki iddiaları yanıtlamak için bir sabısn toplantısı düzenleyen İnce adı geçen muhabire Kılıçdaroğlu ile ilgili bir belge vermediğini ancak AK Parti ile ilgili bir belge verdiğini savundu. Kılıçdaroğlu ile ilgili bir belge verdiğinin ispatlanması halinde siyaseti bırakacağın belirten İnce, belgeyi verdiği muhabire şöyle seslendi: “Oarkadaşımızın çocuğu var biliyorum, çocuğunun üzerine yemin etsin. Böyle bir şey olduğuna dair ben kabul edeceğim söylediklerinin tümünü.” Akşam Gazetesi"ne, muhabire ve Savcı Zekeriya Öz"e dava açacağını açıklayan İnce, Soner Yalçın"a, Kılıçdaroğlu"na ihanet ettiği bilgisini veren Oda TV çalışanı Kaleli"ye ise dava açmayacağını söyledi.

GENEL BAŞKAN OLMA ZAMANIN GELDİ

Soner Yalçın"a CHP ile ilgili sorulardan birisi de 17 Haziran 2009 günü X kişi yaptığı şu konuşma da soruldu:

S.Y: "Çok içe dönmüştünüz iyi oldu parti için"

X: "Parti için iyi olabilir beni ilgilendirmiyor benim ne işim var partiyle martiyle ya"

S.Y: "Ya bırak korkma şu telefon dinleniyor da şöyle konuşayım da böyle konuşayım birazcık dik durun be kardeşim ya bu nedir ya" "Artık şu genel başkanlığını alma zamanı geldi bırak şu akademisyenliği falan tamam"

X: "Ben alırsam sen de geliyor musun yanıma"

S.Y: "Gelirim sen gel de geleyim, yeter ki sen de" Soner Yalçın bu konuşma ile ilgili " Görüşme yaptığım kişi Hurşit Güneş olabilir" yanıtını veriyor.

Yalansa neden bana dava açmıyor?

İKLİM KALELİ İNCE"Yİ YALANLADI :

• CHP"li Muharrem İnce"nin görüşmek için evine gittiği iddia edilen gazeteci İklim Ayfer Kaleli, gazeteye yansıyan konuşmayı doğrularken, İnce"nin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Star"a konuşan Kaleli, “Konu doğrudur. Ben gazetecilik meslek etiği gereği olayı haber müdürüm olan Soner Yalçın"a aktardım. Olay 1.5 ay önce oldu. Görüşmeyi ben haber yapmadım. İradem dışında haberleştirildi. Konuşmalarımın bu davanın içine konulması etik değil, muhabirin adının geçmesi ve yayınlanması hukuk ayıbıdır” dedi.

KILIÇDAROĞLU BELGESİ VAR

CHP"li İnce"nin içkili olarak evine gittiği ifadeleri için “çocuğunun üzerine yemin etsin” sözüne tepki gösteren Kaleli, “Eğer yeminle sorun çözülüyor olsaydı sadece çocuk değil bütün sevdiklerimin üzerine yemin ederdim” dedi. İnce"nin dava açamayacağını da iddia eden Kaleli, “Yalansa neden bana dava açmıyor. Bana dava açamaz çünkü olay doğru” diye konuştu. Kendisine İnce"nin hem Kılıçdaroğlu hem de AK Parti yandaşı biriyle ilgili bilgi verdiğini savunan Kaleli, ancak bu konuda konuşmadığını ve bu bilgileri kullanmadığını, haber yapmadığını söyledi.