CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’deki terör saldırısının ardından bir basın toplantısı düzenledi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
 
“Bir başbakanın, sorumluluğu başka kurumlarda aramaması lazım. Sorumluluğu bilmesi lazım. Kendisi muhalefet partisinin lideri değil, ülkeyi yönetiyor. Sorumluluk başbakanın omuzlarındadır. Çözüm üreten kurum siyaset kurumu olmalıdır.
 
Durup durduk yerde muhalefetten de şikayet ediyor. Çözüm önerilerinde bulunduk. Herkes duydu, bir tek Başbakan duymadı. Neden muhalefete kulağını kapatıyor? 'Ulusal bütünlük içinde getireceğiniz her çözüme destek vereceğiz' dedik. Ama hiçbir öneri gelmiyor, sadece eleştiri geliyor. Teröre çözüm için iktidara açık çek verdik. Teröre çözüm konusunda hükümete hiç engel olmadık.
 
 
Meclis Başkanı’na çağrıda bulunuyorum. Sorunun çözüm adresi hükümet değildir. Hükümet çözüm konusunda aciz kalmıştır. Meclis’in bu konuya el koyması, ortak komisyon kurması gerekmektedir.
 
Sağlıklı çalışan demokrasilerde hükümet istifa seçeneğini düşünür. İki günde 34 güvenlik görevlimizi şehit verdik. Kim bunun sorumlusu?
 
Bugüne kadar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin onurudur. Sorun başsağlığı dilemek değil, sorunu çözüyorsanız görevinizi yerine getiriyorsunuz.
 
Başbakan’ın çaresizliğini dile getirdiğini gördüm. Sayın Başbakan çözümsüz bir noktadadır. Bu iktidar çözüm değil, sorun üreten bir iktidar haline gelmiştir.
 
Bütün vatandaşlarıma sağduyu çağrısı yapıyorum. Umudumuzu asla ve asla yitirmeyelim.
 
Bu kadar şehidin olduğu yerde hükümeti eleştirmeyelim, alkış mı tutalım? Çözüme varız, kim çözüm önerisi getirirse biz varız.
 
BDP terörü lanetleme konusunda net ifadeler kullanmalıdır.
 
Şehitlerimizn sorumlusu AKP hükümeti ve başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır."
 
SORULARI CEVAPLADI
 
Gazeteci: BDP'nin rolü hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
BDP'nin çözüm önerilerini açık seçik ortaya koyması lazım. BDP'nin Türkiye partisi olması için kendini dar bölgeden çıkarması lazım.
 
Gazeteci: Başbakan az önce yaptığı konuşmada 'internet andıcı' hakkında imzanın kendine ait olmadığını söyledi, ne düşünüyorsunuz?"
 
Allah Başbakan'a akıl fikir versin. Böyle bir günde Beyefendi'nin derdi internet andıcı. Böyle bir günde bu şekilde bir açıklama yapılabilir mi?