Kopya karar metni Merkez Komutanlığı'na nezaketen ve bilgilendirme amaçlı fakslanmış.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, 'boş arama kararı' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, kararın aslının Erzincan Merkez Komutanlığı görevlilerine ve şüphelilere gösterildiğini bildirdi. Başsavcı Kuş, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın organlarında yer alan "Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkeme kararında, 'aramanın nedeni, aranacak kişi ve arama yapılacak evler ve diğer adresler' gibi bilgilerin yer almadığı ve şüphelilerin adreslerinin bulunduğu bölümün boş olduğu" yönündeki iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

KOPYA BELGE BİLGİ AMAÇLI

Açıklamada, hakim tarafından verilen kararın usul ve kanuna uygun olduğunu kaydeden Başsavcı Kuş, "Boş bırakıldığı belirtilen isim ve adresler, delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından kapatılmış, karar kurumlar arası çatışmaya sebebiyet vermemek ve ilgili makamın nezaketen bilgilendirilmesine yönelik olarak Erzincan Merkez Komutanlığı'na faks çekilmiştir" ifadelerini kullandı. Kuş, kararın aslının ise cumhuriyet savcıları tarafından Komutanlık görevlilerine ve şüpheli ve temsilcilerine gösterildiğini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU SUÇ İŞLEDİ

Başsavcı Sinan Kuş, isimleri kapatılarak Merkez Komutanlığı'na fakslanan kararın örneklerini basın mensuplarına da verdi. Bu arada Milletvekili Kılıçdaroğlu'nun gizlilik emri olan bir belgeyi basına göstermesinin suç olduğu belirtildi. Savcıların da Kılıçdaroğlu ve belgenin yer aldığı basın yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

CHP'YE SERVİS EDİLDİ

Savcıların, kurumlar arası çatışma yaşanmaması için şüphelilerin isimlerinin karartılılarak Merkez Komutanlığı'na gönderdiği faks metninin ardından komutanlığa gelerek isimlerin de açıkça görüldüğü 'asıl' belgeyi ibraz etmelerine rağmen bazı personel tarafından kopya metnin CHP'ye servis edildiği ortaya çıktı. CHP'nin sık sık belge açıklamasıyla ünlenen Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun ise gerekli inceleme ve araştırmaları yapmadan bu faks metni ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nı töhmet altında bırakan önceki günkü açıklamasını yaptığı anlaşıldı./yeni şafak