Antalya"da zabıtalar tarafından tezgahına el konulan esnaf 66 yaşındaki Raci Gökçimen, dün gece kendini işyerine kapattı.

Cama da içeride 23 tüp ve benzin olduğunu, içeriye girilmeye çalışılması halinde yakacağını belirttiği yazılar asan Gökçimen"i, polis ve zabıta halen ikna etmeye çalışıyor.

Tarihi Kaleiçi"nde uzun yıllardır lüle taşından yaptığı hediyelik eşyaları turistlere satarak geçimini sağlayan Raci Gökçimen, son 1 yılda zabıtalar tarafından iki kez tezgahına el konulduğu, son olarak yine el konulan tezgahı ve mallarının geri verilmediği gerekçesiyle kendini işyerine kapattı. Zabıtalarla yaşadığı sıkıntıları işyerinin camlarına astığı yazılarla anlatan Raci Gökçimen"in eylemi dün geceden beri sürüyor.

'İÇERDE 23 TÜP VE BENZİN VAR'

Bugün sabah saatlerinde komşusu olan esnafın camdaki yazıları fark etmesi üzerine durum polise bildirildi. Yaşadığı tüm sorunları camda asılı yazılardan okuyan polislere, bir süre sonra zabıta ekipleri de katıldı. Emniyet Müdürlüğü"nün üst düzey yetkilileri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, 6 saat boyunca Raci Gökçimen adlı esnafı dışarıya çıkması için ikna etmeye çalışıyor.

Cama astığı yazılarda Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin geçim kaynağı olan tezgahına el koyduğunu ve geri verilmediğini belirten Raci Gökçimen, yazılarda içeride 23 tüp ve benzin bulunduğunu, işyerine zorla girilmesi halinde benzini dökerek tüpleri yakıp patlatacağını yazdı. Yaşadığı sorunlara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na da 8 sayfalık faks gönderdiğini camdaki notlarına yazan Raci Gökçimen, Kemal Kılıçdaroğlu"nun kendisine yardım etmemesi nedeniyle yine camdaki yazılarla tepkisini dile getirdi.

KEDİSİNİ DE KİLİTLEDİ

Saatlerdir süren ikna çalışmalarına olumlu cevap vermeyen, elinde bıçak da bulunan Raci Gökçimen, zabıta ve polis amirlerinin tezgahını ve yerini verip, maddi- manevi yardımda bulunacağı sözü vermesine rağmen dışarı çıkmayı kabul etmedi. "Yalancı başkan istemiyorum" diye bağıran Raci Gökçimen"in içeride kendisiyle birlikte bulunan kedisi ise dışarı çıkabilmek için cam kenarında uğraş verdi. Dışarıdaki bir kedi de içeride mahsur kalan kedinin yanına yaklaşarak camın dışarıdaki kısmından yardım etmeye çalıştı.

Raci Gökçimen"in uzun yıllar cezaevinde kaldığı ve lületaşı ile hediyelik eşya yapımını cezaevinde öğrendiği, kızını da 1.5 yıl önce kaybettiği belirtildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu bölge güvenlik şeridi içine alınırken, polis ve zabıtanın ikna çalışmaları sürüyor.

ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI

Antalya"da zabıtalar tarafından tezgahına el konulmasına tepki gösterip kendisini dükkanına kapatan esnaf Raci Gökçimen, 7"nci saatin ardından tüm çabalara rağmen ikna edilemedi. Dışarı çıkmayı kabul etmeyen esnaf, işyerinin camına "Gidin benim başımdan, kimseden bir şey istediğim yok. Bana kendimi bıçaklattıracaksınız. Bir sefer yaptım mahkeme salonunda, Viyana"da çok acı çektim. Beni adaletiniz aç bıraktı. Ölüm orucunda öleceğim açlıktan" yazılı kağıt astı.