CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddia açıklayacağını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ergenekoncular Kılıçdaroğlu"nu fişlemiş” dedi.

Bir televizyon kanalına çıkan Gökçek, elindeki dosyayı göstererek, “Bu dosya Kılıçdaroğlu"nun avukatlığına savunduğu Ergenekoncuların hazırladığı bir dosyadır. 28 Şubat sürecinde Başbakanlık"ta özellikle bir takip kurulu oluşturuldu. Bunlar Ergenekonculardır. Onların görüşlerine ters olarak görünüyoruz, bizimle ilgili rapor hazırlayabilirler. Ama Kılıçdaroğlu"yla ilgili enteresan bir dosya hazırlamışlar. İnsanın tüyleri diken diken oluyor” dedi.

"Ergenekoncular"

Kılıçdaroğlu"nun “Ergenekoncular” tarafından tehlike olarak görüldüğünü savunan Gökçek, “Batı Çalışam Grubu"ndan mı söz ediyorsunuz?” sorusuna, “Başbakanlık"ta görevliler tarafından hazırlanmış, 28 Şubat"ta. Bir nevi Batı Çalışma Grubu. Bunlar içiçe çalışan gruplar zaten. Netice itibariyle o dönemin Ergenekoncuları. Onların raporu” dedi.
Raporda Kılıçdaroğlu ailesinin eski soyadının Karabulut olduğu, Dersim isyanlarının önderliğini yaptığının yer aldığını söyleyen Gökçek, SSK ile ilgili raporda da iddialar bulunduğunu belirtti. Gökçek, BÇG raporunda, Kılıçdaroğlu"nun 92-98 yılları arasında 10 bine yakın kişiyi SSK"ya memur olarak aldığını, bu kişilerin Kürt aleviler olduğunu, yüzden fazla PKK"lının da işe alındığının yazıldığını ifade etti. Bunun yanı sıra Dev Yol militanlarının da kuruma aldırdığı iddalarının bulunduğunu söyleyen Gökçek, “Raporda Kılıçdaroğlu"nun OHAL yönetimine direndiği de belirtiliyor. Bunların hepsini Ergenekoncular diyor” yorumu yaptı.

Haklıysa dava açsın

“Siz ve birçok muhafazakar siyasetçi de BÇG raporlarından muzdarip oldu. Bu raporları açıklamanız etik mi?” sorusunu ise Gökçek, “Kılıçdaroğlu benimle ilgili belge olmadan iftira attı. Ben çıktım, tam tersini ortaya koydum. Bunlar yalansa çıkar belgelerini ortaya koyar. Bu raporu yazanlara da dava açar. Bunu yazan bellidir onunla hesaplaşır. Dosyalar mahkemeye gider” dedi.

Gökçek aynı zamanda Ankara dispanser binası, SSK Afyon hastanesi ve Tunceli Sağlık Meslek Lisesi"ndeki inşaatlarda fahiş paralar ödendiğini öne sürdü. Gökçek raporda
“Çarpık yönetim tarzı da terördür. Kasıtlı olarak sağlık sigortasından Kılıçdaroğlu, bütçe açığı vermiştir. Açık Hazine tarafından kapatılmıştır” ifadesinin bulunduğunu ileri sürdü.

İLK KEZ 2008"DE GÜNDEME GELMİŞTİ

BÇG"nin Kemal Kılıçdaroğlu"yla ilgili rapor hazırladığı ilk defa 2008 yılında gündeme geldi. Melih Gökçek"in iddiaları bu raporda yer almış ve Kılıçdaroğlu, kurumda "Kürtçü, mezhepçi ve bölücü" faaliyetlerde bulunduğu ileri sürülmüştü. BÇG"nin, Kılıçdaroğlu"nu fişlediği iddiası Bugün Gazetesi"nde de yayınlanmıştı.

28 Şubat sürecinde SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu"nun dosyasında nüfus verilerinden eğitim amaçlı olarak gönderildiği Paris"teki faaliyetlerine kadar çarpıcı bilgilere yer verilmişti.

BÇG fişlerine göre, Kılıçdaroğlu döneminde kurumda bölgesel kadrolaşmaya gidildi, Batı illerinde ve özellikle büyükşehirlerde yüzde 50"yi bulan personel açığı varken Tunceli, Sivas, Elazığ ve Amasya gibi illerde yüzde 80"den fazla personel istihdam edildi.

vatan