Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Peki konsoloslukta arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra. Konsolos, Suudi Arabistan'a giderken niçin engel olunmadı. Dokunulmazlığı var diyorlar. Hikaye. Dokunulmazlığı yok. Viyana sözleşmesinin 42. Maddesinde açık madde var. Niye serbest bırakıyorsunuz? Kimden izin alıp gitti. Bu soruların cevabını bekliyoruz.

Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek için Suudi Arabistan'dan ekip geliyor, öldürülüyor peki ne oluyor. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayıp Türkiye'den ayrılıyor. Kuş değil katiller uçtu. Onurlu haysiyetli devleti bir çadır devletine dönüşmüştür.

İşin ucunda para olunca bütün bunlar oluyor mu acaba? Para yüzünden katilleri serbest bıraktı. Bu devletin onuruyla haysiyetiyle oynamak demektir.

‘Türk üniversitelerinin tarihlerinin en özgür en bağımsız dönemlerini yaşıyor.' Bu Erdoğan'ın söylediği söz. Zaytung haberi değil. Ama 19 Ekim'de tam tersini söylüyor. Türk üniversiteleri dünyanın en büyük 500 üniversiteleri arasında esamesi okunmuyor diyor. Demek ki bir şeyleri ihmal ettik diyor. Beyefendi siz hala kandırılıyorsunuz. Bir şey değil yaptığınız her şey yanlış.

DEVAMI GELİYOR...