Kuşadası, yaptıkları etkin muhalefetle son aylarda adı ön plana çıkan CHP"li iki önemli siyasetçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kuşadası İlçe Örgütü"nün davetlisi olarak 6 Aralık"ta düzenlenecek etkinliklere katılmak için Kuşadası"na geliyor.
CHP"nin son dönemde iktidar partisi AK Parti"ye karşı yürüttüğü etkili muhalefetin öncü isimlerinden biri olan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mir Dengir Mehmet Fırat ile Şaban Dişli"nin istifalarına yol açan skandalları belgeleriyle ortaya çıkaran CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kuşadası İlçe Örgütü"nün davetlisi olarak 6 Aralık 2008 tarihinde konferans vermek üzere Kuşadası"na gelecek. Yine son dönemde kuruluşuna öncülük ettiği Cumhuriyet Halk Evleri ve etkili muhalefetin diğer bir ismi olarak adı ön plana çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Kuşadası"nda olacak ve konferans öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kuşadası Cumhuriyet Halk Evleri"nin açılışını yapacak.
6 Aralık 2008 Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlik programı şöyle: saat 12.00"de Bahçearası Sokak"taki Cumhuriyet Halk Evleri"nin açılış töreni yapılacak. Açılış kurdelasını CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte kesecek. Daha sonra grup, Belediye Düğün Salonuna geçecek ve burada saat 14.00"te gerçekleştirilecek konferansa katılacak. Kemal Kılıçdaroğlu, vereceği “Yolsuzluk ve Siyaset” konulu konferansın ardından, vatandaşlardan yazılı olarak alacağı soruları yanıtlayacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı M. Esat Altungün, hem konferans hem de Cumhuriyet Halk Evleri için uzun süredir çaba harcadıklarını belirterek, iki etkinliğin bir arada yapılacağını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin gibi son dönemlerde halk nazarında yıldızı parlayan iki siyasetçiyi Kuşadası halkı ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden M. Esat Altungün sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti iktidarının ülkemizi büyük bir ekonomik kriz ortamına sürüklediği bilinen bir gerçek. Ama kriz sadece ekonomiyle sınırlı değil. İşin bir de siyasi kriz boyutu var. Bu boyut Mir Dengir Mehmet Fırat ve Şaban Dişli olaylarıyla somutlaşmıştır. AK Partili üst düzey yöneticilerin adının karıştığı yolsuzluk skandallarının ortaya çıkarılmasında büyük pay sahibi olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yine yürüttüğü siyasi çalışmalarla İstanbul"da büyük başarılara imza atan Sayın Gürsel Tekin"i Kuşadalılarla buluşturmak istedik. Sayın Tekin, Cumhuriyet Halk Evleri projesinin hazırlayıcısıdır ve Türkiye"de İstanbul"dan sonraki ilk Cumhuriyet Halk Evleri Kuşadası"nda açılacak. Halk Evlerinin kurdelasını sürekli temiz siyaset çağrısı yapan iki önemli siyaset adamına kestirmek ve Kuşadalılarla buluşmalarını sağlamak istedik. Daha da önemlisi partimiz sürekli temiz siyaset çağrısı yapıyor. "Temiz Siyaset Kazanacak" diyoruz. Bu çağrı Kuşadası için de önemli. Kuşadası"nda da temiz siyaset kazanacak. Bunun için temiz siyasetin iki önemli savunucusunu Kuşadalılarla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”.