Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde tarım kesimine yönelik "Çiftçilerimiz rahat bir nefes alsın diye bir ıslık da sen çal" adlı bir mitingde konuştu. Mitingden sonra meydandan ayrılırken seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, elektrik tellerinin bulunduğu bir bölgeden geçerken akıma kapılma tehlikesi karşısında eğildi.

İstasyon Meydanı'ndaki mitingde Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık 40 bin kişi dinledi. AK Parti iktidarından kurtulmak için ikinci Kurtuluş Savaşı başlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Efeler diyarı Ödemiş'te ekonomik kurtuluş savaşı başlatıyoruz. Bu yola beraber çıkacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mazottan alınan ÖTV'yi indireceklerini ve bugün 3.5 lira olan mazotun fiyatının 1.5 liraya düşmesini sağlayacaklarını ifade etti. Mitingden sonra meydandan ayrılırken seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, önemli bir tehlike geçirdi. Elektrik tellerinin bulunduğu bir bölgeden geçen otobüsün üzerinde bulunan Kılıçdaroğlu ve partililer, son anda telleri farkederek eğilerek elektrik çarpmasından kurtuldular. Bu olayın üzerine Kılıçdaroğlu, selamlamayı keserek otobüsteki yerini aldı. Ciddi bir tehlike yaşanmadığını savunan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "Elektrik tellerini görünce tedbir olarak otobüse indik. Önemli bir tehlike atlatmadık" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in de doğru yönlendirme yapılmadığı gerekçesiyle bu olay nedeniyle parti yöneticilerini fırçaladığı iddia edildi.

KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN İZMİR'DE BİRLİKTE AÇILIŞ YAPACAK
Kılıçdaroğlu, Ödemiş mitingi öncesi İnciraltı Crowne Plaza'da parti üst yönetimi ve İzmir il yöneticileri, belediye başkanları ile sabah kahvaltısında biraraya geldi. Eski bakanlardan Aydın Ayaydın ile DYP ve ANAP'ın eski yöneticilerinden Aytun Çıray'ın da hazır bulunduğu kahvaltı sonrası Ödemiş'e hareket eden Kılıçdaroğlu, yol boyunca sevgi gösteleri ile karşılandı. Torbalı ve Bayındır'a uğrayan Kılıçdaroğlu, Canlı beldesinde çay molası vererek köylülürle bir süre sahbet etti. Burada basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İzmir'de 6 Mart'ta Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistemi Resmi Açılış Töreni'ne Başbakan RecvepTayyip Erdoğan ile birlikte katılıp katılmayacağı yönündeki soruya "Yurtdışı programım var. Ancak özel uçakla yetişmeye çalışacağım" diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili aday belirlemesinde ise İzmir'den kendisine iletilen önseçim talebini inceleyip karar vereceklerini belirtti. Bayraklı Belediyesi'nde işten çıkarılan bir grup işçiyle görüşen Kılıçdaroğlu, kendisine bugünden itibaren çadır kurup eyleme başlayacağını söyleyen işçilere İl Başkanı ile görüşerek sorunun çözümüne çalışacağını söyledi. Mitingden sonra meydandan ayrılırken seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, elektrik tellerinin bulunduğu bir bölgeden geçerken akıma kapılma tehlikesi karşısında eğildi.