AK Parti Aydın İl Yönetimi tarafından yaklaşık 1 yıl önce görevden el çektirilen Umurlu eski Belde Başkanı Rasim Kılıç AK Parti Aydın İl Yönetiminin hatalarından dolayı Umurlu da 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kazanılan ezici başarının tekrarlamasının zayıf bir ihtimal olduğunu belirtti.
22 Temmuz 2007genel seçimlerinde AK Parti"nin Umurlu ve Türkiye"de oylarını arttırarak müthiş bir başarı yakaladığını hatırlatan Rasim Kılıç “Aynı başarı o dönem Belde başkanı olduğum Umurlu"da da yaşandı. 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Umurlu"da bu başarının tekrarlanması ihtimalini ben zayıf görüyorum. Bunun pek çok sebepleri var. AK Parti Aydın İl Teşkilatı içerisinde yapılan yanlışlıklar artık kamuoyundan saklanamaz hale gelmiştir. AK Parti Aydın İl yönetimi her ne kadar yanlış uygulamalara imza atsa da bazılarının düşündüğü gibi AK Parti misyonunu tamamlamış bir parti değildir. Ben tam tersine içinde yaşadığımız dönemde AK Partinin önemli reform ve projelere imza atacağına ve Türkiye"nin AK Partiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Umurlu eski Belde Başkanı Rasim Kılıç görevden alınma sebebi ile ilgili olarak söylenen partinin kurumsal kimliği ile bağdaşmadığı gerekçesini kabul etmediğini sözlerine ekleyerek partinin Aydın İl Yönetiminden hala tatmin edici bir cevap alamadığını sözlerine ekledi