Ekonomist dergisinin haberine göre, Kiler satın alma yöntemiyle büyümesini sürdürüyor. 2004 yılında ilk satın almasını Şahinler Holding"den Oley Marketlerini alarak yapan, ardından Ankaralı Canerler, Trakyalı Güler ve Adanalı Karıncalar marketlerini satan alan Kiler, şimdi de Yimpaş mağazalarını satın aldı.

24 Yimpaş mağazası için 40 gün önce 5 milyon YTL avans veren, yakın zamanda da 32 milyon YTL"ye mağazaları satın alan Kiler, ayrıca Yimpaş"a mağazaların mülkleri için kira ödemeyi sürdürecek.

Sektörde hedefi ilk üçe girmek olan Kiler Marketleri"nin halihazırda, 145 mağazası bulunuyor. Şirketin 2007 yıl sonu cirosu ise 631 milyon YTL. Kiler, Yimpaş"ın özellikle Orta Anadolu"daki gücünden yararlanmayı hedefliyor.

Bir dönem "İslami sermaye" olarak adlandırılan çok ortaklı şirketlerin önemli kuruluşlarından olan Yimpaş, sistemin sorunlarla karşılaşması üzerine birkaç yıl önce zor duruma düşmüştü. İyi zamanlarında Türkiye genelinde 31 mağazaya ulaşan Yimpaş"ın mağazalarına Kiler"den önce Ankaralı Makromarket talip olmuştu. Ancak 2 ay süren görüşme süreci, olumsuz sonuçlanmıştı