Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ''Kıdem Tazminatı Fonu Taslağı'' hazırlanarak, görüş almak için bakanlıklara gönderildiği yönünde haberler yer aldığı belirtildi.

Haberin, bir milletvekilinin soru önergesine verilen cevaptan alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bakanlığımızca verilen cevapta, Kıdem Tazminatıyla ilgili 2004 yılında yapılan çalışmaların anlatılmıştır. Kıdem tazminatı konusu son olarak 'Üçlü Danışma Kurulu'nda, sosyal taraflarla değerlendirilmiştir. Şu an için Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasına ilişkin bir kanun taslağı çalışması bulunmamaktadır.'

Sosyal güvenlik müşavirleri derneği başkanı Ali Tezel konu hakkında şunları söyledi: "Kıdem tazminatı konusu gündemde tutularak işçilerin ve toplumun tepkisi ölçülüyor, ne zaman bu tepki sönerse bu tazminat kaldırılacak. Kıdem tazminatının daha da arttırılması gerekir, çünkü bu ücret zaten AB standardının altındadır. Bu tazminat hep işçilerin hayallerini yansıtır ve hayallerini gerçekleştirecek tek şey kıdem tazminatıdır. Çünkü insanlar çalışırken sadece karınlarını doyuracak kadar ücret almaktadır. Bunu ellerinden almak sosyal bir krize neden olur."