Muğla'ya gitmek için, İzmir-Aydın otoyolunu kullanan 11 kişilik aile, KGS kartlarını dolduramadığı için gişelerde mahsur kaldı. Kendileri gibi 2 Ocak'tan itibaren başlayan belirli saatler arasında dolum yapma uygulamasından habersiz sürücülerle duruma isyan eden Ufuk Yavaş ve ailesi daha sonra 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçu işledikleri gerekçesiyle polis merkezine götürüldü. Saatler süren işlemlerin ardından polis merkezinin kapısında yığılıp kalan Ufuk Yavaş'ın kızkardeşi Naile Uysal'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında otoyolun Aydın gişelerinde meydana geldi. Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde oturan Ufuk Yavaş, eşi Ayşe Yavaş ve ailesiyle, Ayşe Yavaş'ın ilk evliliğinden olan oğlu Erdoğan Karademir'in (21) askerlik işlemleri için 48 YC 089 plakalı minibüs ile İzmir'e gitti.

İşlemlerin ardından Yatağan'a dönmek için yeniden yola çıkan Yavaş ailesi, Aydın gişelere geldiğinde Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartını okuttu. Kartta 1 lira kaldığını görünce dolum yapılan gişelere giden Ufuk Yavaş'a gişedeki görevli dolumun 2 Ocak'tan itibaren 08.30- 17.30 saatleri arası yapıldığını, bu nedenle dolum yapamayacaklarını bildirdi. Gişe memurunun sözleri üzerine ne yapacağını bilemeyen aile beklemeye başladı. Bu sırada, benzer durumla karşılaşan bazı sürücülerin gelecek cezaya razı olarak OGS gişelerinden kaçak geçtikleri görüldü. Mağdur sürücülerden Hayrettin Yanık (50), "Yeğenimi üniversiteye getirdim ancak yeni uygulamadan haberim yoktu. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu. Bu duruma tepki gösteren Ufuk Yavaş (48), ailesi yol kenarında beklerken, "Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Çoluk çocuk bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Yol kenarında bekleyen aileye bir polis memuru yardım etti ve kendi kartını okutarak geçmelerini sağladı. Ancak minibüs gişelerden çıkar çıkmaz polis tarafından durduruldu. Polis, aileyi 'Trafiği tehlikeye düşürmek' suçu işledikleri gerekçesiyle Efeler Polis Merkezi'ne götürdü. 2'si Bebek 11 kişiden 9'unun polis merkezinde tek tek ifadeleri alındı. Saatler süren işlemlerin ardından serbest bırakılan aile fertlerinden Ufuk Yavaş'ın kızkardeşi Naile Uysal (38), yaşananlara daha fazla dayanamayarak polis merkezinin çıkış kapısı önünde bayıldı. Kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Naile Uysal için ambulans çağırıldı. Yaşadıklarına isyan eden Ufuk Yavaş ile polisler arasında da tartışma çıktı. Görüntü çeken gazeteciye polisin müdahale etmesine de tepki veren Yavaş, "Yeter artık, nedir bu çektirdiğiniz. Türk vatandaşıyım ben ne suç işledim de bunları yaşatıyorsunuz?" dedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Naile Uysal'a müdahale ettikten sonra aile evlerine gitmek üzere yola çıktı. (Fotoğraf: Cem Ulucan)

73.20120107103734.jpg

74.20120107103742.jpg

75.20120107103749.jpg