Fatih’te bir vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili soruşturmada ifade veren polisler, müştekinin saldırgan davrandığını, bu bölümün basına yansıyan görüntülerde yer almadığını savundu. Müştekiyi etkisiz hale getirmek için zor kullanma yetkisini kullandıklarını öne süren polisler, şahsı keyfi olarak dövmediklerini söyledi.

Soruşturma kapsamında olaya karışan 11 polis dün savcıya ifade verdi. Olay yerindeki ilk ekipte yer alan yapan polis memuru Muhammed Mustafa Gülcan, “Olay tarihinden önce polis memurlarına çeşitli saldırıların yapılması nedeniyle amirlerimiz tarafından şehir merkezlerinde bayanlı erkekli grupların, terörist gruplar olabileceği, bu kişilerin özellikle polisler tarafından kimlik sorulması nedeniyle kimliklerini göstermeyip olay çıkartıp saldırabilecekleri uyarısı yapılmıştı.” dedi.

Olay anında ekip arkadaşlarıyla arkadaşlarıyla devriye gezerken müşteki Ahmet Koca’nın yandan araçları ile yavaş bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Yavaş gitmeleri nedeni ile şüphelendiklerini ifade eden Gülcan, “Bu nedenle aracımızı yavaşlattık. Direksiyonda olan müşteki eli ile sinirli bir şekilde çekilin işareti yaptı. Biz aracımızı durdurduk. Önce Ahmet Gülen’le birlikte arabadan indik. Müştekinin yanına gittik. Araçtan inmesini ve kimliğini göstermesini istedik. Şahıs sinirli bir şekilde araçtan inip kapıyı sert bir şekilde kapattı. Kendisinin asteğmen olduğunu söyledi. Ancak biz tekrar kimliğini istedik. Şahıs bu sefer sinirli bir şekilde benim elime vurdu. Küfür edip ‘bekleyin ben size kim olduğumu göstereceğim’ dedi. Bu sırada diğer memur arkadaşım Ahmet Gülen’i de itekledi ve telefonla bir yeri aradı.” diye konuştu.

Telefonla konuşurken ‘polisler artistlik yapıyor, hemen buraya gelin’ dediğini anlatan Gülcan, “Yoldan geçen bir ticari taksiyi durdurup bulunduğumuz yerin açık adresini sordu. Bu sırada diğer ekip arkadaşımız Seyit Ali Aktaş da telsizle takviye kuvvet istedi. Ben ve Ahmet, bu şahsın telefonu kapatmasını, olayı büyütmemesini söyledik. Ancak şahıs bize karşı gelmeye başladı. Bu sırada olay yerine 2 ekip daha geldi. biz bu şahsın kaba üst aramasını yapmak istediğimizde şahıs, ben ve Ahmet Gülen’e vurunca biz de kendimizi korumak için biber gazı sıkıp kelepçe takmaya çalıştık. Şahıs bu sırada bize vurmaya devam ediyordu. Şahsa kelepçe taktık ve aracın nezarethane kısmına soktuk. Aksaray Polis Merkezi’ne gidecektik. Ama merkezin önünde müştekinin akrabası olabilecek kalabalık bir grup var diye Şehremini Karakolu’na gitmeye karar verdik. Bu sırada müşteki araçta başını sağa sola vurup rahatsız olduğunu, nefes alamadığını, su istediğini söylemesi üzerine araçtan indirdik. Bu sırada müşteki kaçmaya başladı. ve Ahmet Özdemir’e kafa attı. Elinde kelepçe olduğu için zorlanmadan kontrol altına aldık. Şehremini Karakolu’na götürdük. Olay bu şekilde gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİN TAMAMI İNCELENSİN

Suçlamaları kabul etmeyen Gülcan, “Her ne kadar kamera görüntülerinde arbede olduğu gözükse de müştekinin olayı başlatması kamera görüntülerine yansımamıştır. En azından basına verilen kısmına yansımamıştır. Bu nedenle görüntülerin çekildiği telefonun veya makinenin tespit edilip görüntülerin bütün olarak incelenmesini talep ediyorum.” dedi.

KEYFİ OLARAK DÖVMEDİK

Koca’ya ilk müdahale eden ekipte yer alan polis memurlarından Ahmet Gülen de ekip arkadaşı Muhammet Mustafa Gülcan ile benzer ifadeleri verdi. Gülen, müşteki Ahmet Koca’nın “Lan ben asteğmenin, ulan ben devletim, siz kimsiniz, size kimlik falan göstermiyorum” dediğini söyledi. Olayı çıkaranın Ahmet Koca olduğunu kaydeden Gülen, “Biz zor kullanma yetkimizi kullandık. Olayda biz müştekinin direncini kırmaya çalıştık. Keyfi olarak dövmedik. Önceden de müştekiye karşı bir husumetimiz de bulunmamaktadır.” diye konuştu. Olay anında takviye ekip olarak çağrılan diğer ekiplerdeki polis memurları da benzer şekilde ifade verdi.