Ankara'da parçalara ayrılmış kadın cesedinin sırrı, polisin fimlere taş çıkartacak araştırmasıyla çözüldü. 75 yaşındaki Döndü Aşut"u oğlunun Key parasını vermediği gerekçesiyle öldürdüğü ortaya çıktı. Hain evladın, cesedi parçalara ayırarak her gün bir parçasını Ankara'nın çeşitli semtlerine attığı belirlendi. Korku filmi gibi olayı polis, CIA'nın yüz geliştirme sistemiyle çözdü.

CIA YÖNTEMİYLE BULUNDU

Dedektifler önce bölgede bulunan bin 100 kişiyle konuştu. Bu arada yine aynı bölgede bir binanın giriş katında oturan bir aile, banyonun aralığından gelen koku nedeniyle rahatsız olmuştu. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler kedi ölüsü sanılan kokunun çürümüş bir insan başı olduğunu tespit etti. İstanbul'daki bir bilgisayar uzmanından yardım alan dedektifler talihsiz kadının yüzünden geri kalan parçaları ekranda CIA metoduyla 3 boyutlu yerleştirerek bir yüz oluşturdu.

BİN 100 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bir başka adli ekip ise talihsiz kadının tırnağı arasındaki et parçasından DNA"sını bulmayı başardı. Robot resimden ve kan örneğinden yaşlı kadının kimliği tespit edildi. Ardından Döndü Aşut'un 3 oğluna ulaşıldı. Oğullarından biri Almanya'da yaşıyordu diğeri ise inşaatlarda işçi olarak çalışıyordu. İşçi oğlu annesini uzun zamandır görmediğini söyleyince gözler işsiz olan diğer oğlu Mehmet Ali Aşut'a çevrildi. Cinayet masası dedektifleri tarafından yakalanan katil zanlısı Mehmet Ali Aşut, sorguda cinayeti itiraf etti. Zanlı korku filmlerine bile taş çıkartacak cinayeti niçin ve nasıl işlediğini şöyle anlattı.

6 PARÇAYA AYIRDIM

"Annem KEY parası 800 YTL almıştı. Birazını bana vermesini söyledim, vermedi. Aramızda kavga çıktı. Kafasına sopayla vurdum. Cesedi ne yapacağımızı düşünürken parçalayıp bavula koymaya karar verdim. Salonda başını kesmeye başladım. Ortalık çok kan olunca banyoya götürüp kanını akıttım. Banyoda 6 parçaya ayırdıktan sonra salona tekrar getirdim. Ama göğüs bölümü bavula sığmayınca burada 2'ye ayırdım. Her gün bir parçayı çeşitli yerlere attım” Yaşlı kadının göğüs bölümünün bulunduğu ve oğlu tarafından dereye atıldığı ifade edilen iki valiz ise henüz bulunamadı. Katil evladın itiraflarının ardından gözaltına alınan 15 yaşındaki K.A., ve 14 yaşındaki B.A."da Çocuk Şube Müdürlüğü"ne getirildi. Katil baba ve evlatlarının sorgusu ise sürüyor. 10 YILDIR DAYAK ATIYORDU Talihsiz kadının komşuları hain evladın annesini sürekli dövdüğünü söyledi. Bir komşu “Her gün yüzü gözü morardı dayaktan. Bizden gelir bara isterdi. "Para bulamazsam oğlum beni öldürecek" derdi. Çok iyi bir kadındı” dedi.

KELLEYi KIZIMLA BERABER GÖMDÜK

KAnnesini testereyle parçalara ayıran hain evladın anlattıkları korku filmini aratmadı. Mehmet Ali A. sorgusunda şunları söyledi. “Ben annemi ara sıra döverdim. Olay günü yatağını pislettiği için bir iki yumruk atttım. Polisin benden şüpheleneceğini biliyordum. Ölümü benden bilinmesin diye cesedi oradan kaldırmak istedim. Testereyle cesedi parçaladım. Kızlarımı psikolojileri bozulmasın diye odaya kilitledim. Ceset 2 gün evde kaldı. Hatta valizlere koymadan kızım kelleyi görmüş. Sonra birlikte kellenin olduğu poşeti alıp çukura attık. Ancak ortaya çıktı. Zanlının evinde hiç kan izi bulunamadı. Hain evladın evi çamaşır suyuyla yıkadığı sanılıyor. Zanlı adliyeye çıkarılırken “Annemi çok seviyorum” dedi. (BUGÜN)