Bölgenin önemli ürünlerinden biri olan Kestane"yi marka haline getirmek ve dağ köylerindeki üyelerinin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç Aksu Köyü"nü ziyaret etti.
Köy ziyaretleri kapsamında Nazilli"nin en uzak köylerinden olan Aksu köyünü ziyaret eden Başkan Kılınç, buradaki tek ballı kestane üretim tesisi olan Ak-Kes Ltd.Şti.nin çalışmalarını yerinde inceledi. Üretim yapan kadın işçiler ve işletmenin ortaklarından Birol Yalçın ile görüşen A.Gültekin Kılınç çalışmalar hakkında bilgi alarak Nazilli Ticaret Odasının ilçenin ekonomik değerlerini kullanmada her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Türkiye Kestane üretiminin yüzde 30"nun Aydın ve ağırlık olarak da Nazilli"de olduğunu ve bu ekonomik fırsatın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen NTO Başkanı A.Gültekin Kılınç “Endüstriyel tarım ürünleri ve bu ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilerek ilçe ekonomisine katma değer sağlaması için odamız danışmanlık hizmetleri başta olmak üzere her türlü çalışmayı yapmaktadır. Nazilli ile birlikte altı ilçenin kalkınmasını hedefleyen Nazilli Ticaret Odası olarak, sorunları yerinde tespit etmek için sık sık ziyaretlerde bulunmakta ve üyelerimizden gelen talepleri değerlendirmekteyiz. Özellikle bu günkü ziyaretimizin nedeni olan Kestane"nin bölgemizde yetişen türünün potasyum ve besleyici değeri laboratuar analizleri ile de belgelenmiştir. Bu ürünümüzün layık olduğu ekonomik değere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ballı kestanenin yanı sıra kestane unu, nişastası ve kabuklarından da yüksek besin değeri ile yararlanmayı düşünüyoruz. Köy muhtarı Bilal Küçükdeğirmenci ve üretiminin büyük bölümünü Bursa"ya gönderen işletmemiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu çalışmalarımızı en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
Dağ köylerinin en önemli ekonomik kaynaklarından olan incir, kestane, ceviz, zeytin gibi organik üretilen tarım ürünlerinin bölge ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade eden Gültekin Kılınç, “Üretimi yapan köylülerimizin ürünlerin toplanmasından işlenmesine kadar azami hassasiyet göstererek hak ettiği değeri koruması gerekmektedir. Özellikle incirin kasalanması, hijyenik olması, zararlı bakterilerin ürememesi için çok önemlidir. Üretimden hasata, depolamadan işlemeye kadar her aşamada Ticaret Odası olarak gerekli desteğin verilmesi, eğitimlerin sağlanması ve ihracatına kadar yapılan çalışmalarda hizmetimiz devam edecektir. Yerli ürünlerimizin ekonomiye daha fazla destek sağlaması özellikle de ihracata yönelik ürünlerin yetişmesi için odamız danışmanlık görevini devam ettirmeye kararlıdır” dedi.