“Elano sert liglerin futbolcusu değil. Hocasına problem çıkartan bir tip. Sahaya karakter de koymaz. Keşke G.Saray yönetimi, ona bu kadar para yatırmadan bana sorsaydı.”

Vatan Gazetesi'nden Gökmen Özdemir'in haberine göre; UZUN zamandır kendisiyle sohbet etme fırsatımız olmuyordu. FOX TV"de pazartesi akşamı “Lucescu-Ertuğrul Sağlam görüşmesinde konuşulanlar” başlıklı bir konu konuşulunca bunu sormak için Mircea Lucescu"yu aradım.

ZAMAN"IN ödül töreni gecesi Park Fora"da Ertuğrul Sağlam ile 01.00"e kadar yemek yediklerini ona tavsiyelerde bulunduğunu söyledi ama detay vermedi. “Ertuğrul"u seviyorum. Düzgün bir insan. Takımını son 5 haftada nasıl şampiyonluk yarışının içerisinde tutabileceği konusunda konuştuk. Türkiye zor lig. Bunları tartıştık. Ama ne yazık ki size detay veremem. Konuşmamız özeldi. Fakat şunu belirteyim.. Kesinlikle "Seni son 5 hafta şampiyon yapmazlar" diye bir söz çıkmadı ağzımdan. Bunu ima bile etmedim” diyen Lucescu ile konu dönüp dolaşıp G.Saray"ın süper yatırımı Elano"ya geldi..

DUNGA"NIN SEBEBİ ÖZEL!

ELANO"NUN performansını soran Lucescu “G.Saray onu sezon sonunda göndermek istiyor. Transfer pazarına çıkartacaklar. Ruslar istedi ama 2 ay önce satmadılar” cevabını alınca bazı gerçekleri daha net bir şekilde açıkladı. Shakthar Donetsk"te onunla 2 sezon çalıştığını ama hiçbir zaman Elano"nun beklenen seviyeye çıkamadığını belirten Lucescu şunları söyledi:

“BİR futbolcu Brezilya Milli Takımı"na gidiyor diye "yıldız" olamaz. Elano sert liglerin futbolcusu değil. Ne sert bir karakteri var ne de sert futbola uyum sağlayabilir. Sahada sorumluluk almaz. Hocasına sorun çıkartan bir karakter. Keşke G.Saray onu alırken, ona bu kadar büyük yatırım yaparken beni arayıp, sorsaydı.. Ben bir dost olarak onlara gerekeni söylerdim. Böyle büyük para harcarken iyi araştırmak lazım. G.Saray için 7.5 milyon Euro bonservis, yılda 3.5 milyon Euro"dan 4 yıllık sözleşme ekonomik olarak ağır bir yatırım. Bunun karşılığını almaları gerekir.

BREZİLYA Milli Takımı"na onun nasıl seçildiğini biliyorum. Dunga ile ortak bir noktası var. Benim takımımda Fernandinho oynuyor. O çok iyi ama seçilemiyor. Zamanında Matuzalem vardı. En iyisi oydu. O da seçilemedi. Elano"nun Brezilya Milli Takımı"na gidiş nedeni özel.. Keşke G.Saray onu alırken iyi araştırsaydı.”

Milliyet