Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında il genelinde özellikle yaz dönemi yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi konusunda yetkililerle bir toplantı yaptı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Faruk Çelik, enerji sorununun bölgenin ve Şanlıurfa'nın kronikleşmiş bir problemi olduğunu söyledi. Bu sorunun giderilmesi için geçen yıldan bu yana bazı önlemler alındığını ve yatırımların hayata geçirildiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin enerji üretiminin bir bölümünün karşılandığı bölgede alt yapı eksikliklerinden dolayı enerji kesintileri ve dalgalanmalar özellikle Ramazan ayında daha fazla hissedildi. Bu konuyla ilgili milletvekili arkadaşlarımız ve biz, Bakanlar Kurulu'nda burada yaşanan sıkıntılı tabloyu dile getirmeye çalıştık. Geçici çözümlerle bunu bir anlık nasıl geçiştirebiliriz, geleceğe dönük yatırımları nasıl ortaya koyup bu sıkıntıları tümden ortadan kaldıracak kalıcı bir enerji akışını sağlarız bunu tartıştık. Hem geçici tedbirler hem de kalıcı tedbirlerle ilgili değerlendirmemiz oldu. Bugün gerek TEİAŞ'ın gerek TEDAŞ'ın bölgeden sorumlu yetkilileri ve milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. 1 yıl içerisinde yapılan yatırımlar, devam eden yatırımlar ve önümüzdeki yıl bizi neler bekliyor bu konularla ilgili enine boyuna bir değerlendirme yapacağız."

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Yahya Akman ve Mahmut Kaçar ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, TEİAŞ ve DEDAŞ yetkileri katıldı.