Bilindiği gibi; Uzun süredir elektrik borcu bulunan Söke"nin iki Anadolu Lisesi"ne AYDEM tarafından gerekli uyarılar yapılmıştı. Ancak okullara çıkarılamayan ödenekler nedeni ile yeni eğitim heyecanı Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi ve Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Özbey İlköğretim Okulu"nun kursağında kalmış, elektrik kesintisi şoku yaşamıştı. Hemde elektirk kesintileri Anadolu Liselerinin kontenjan kayıtlarının yapıldığı sırada olmuş ve iki okulda zor durumda kalmıştı.

Söke"nin üç okulunda bugün hala elektrik kesintisi nedeniyle teknolojinin gerekliliği olan bilgisayarlar çalışmıyor. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nden edinilen bilgiye göre; Anadolu Liselerinin ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü"nden, Özbey İlköğretim Okulu"nun ödeneği ise yine MEB ilköğretim Okulları genel Müdürlüğü"nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile gelmesi gerekiyor. Ancak beklenen ödeneklerin hala gelmediği öğrenilirken; Söke"de eğitim kurumlarının yaşadığı elektirk kesintisi rezaleti hala sürüyor.

Okulların velileri yaşanan elektirk ayıbının son bulmasını isterlerken; yetkililerin bu ayıba son vermelerini istiyorlar.